News

Cinci noi focare de infecție cu Covid-19 în Vâlcea. Peste 200 de persoane infectate

09.08.2020 | 20:52
Cinci noi focare de infectie cu Covid19 in Valcea Peste 200 de persoane infectate
ADVERTISEMENT

După județul Buzău, a venit rândul județului Vâlcea să înregistreze cinci noi focare de Covid-19, în cinci centre rezidențiale ale DGASPC.

Cele cinci focare sunt active în centrele aparținând Directfţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea.

ADVERTISEMENT

Potrivit Prefecturii, în cele cinci centre sunt înregistrate peste 200 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Cinci noi focare de infecție în România, de data aceasta la Vâlcea

De la debutul pandemiei şi până astăzi, pe teritoriul judeţului Vâlcea au fost confirmate 607 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, iar 18 au decedat. Ultimul deces datorat infecţiei cu SARS-CoV-2 a fost înregistrat la o persoană internată în secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea cu multiple afecţiuni. De asemenea, până acum, un număr de 406 persoane au fost internate în spital şi 191 s-au externat. În momentul de faţă, în judeţ există cinci focare de COVID-19 în centre rezidenţiale aparţinând DGASPC. Din cele 10 cazuri pozitive la testarea SARS-CoV-2 din cadrul Centrului de recuperare şi reabilitare Băbeni, şase sunt beneficiari şi patru personal medico-sanitar, de îngrijire şi auxiliar”, este precizat în comunicatul de presă.

ADVERTISEMENT

În județul Vâlcea se află în carantină la domiciliu 383 de persoane, conform datelor oficiale oferite de Prefectură, conform Hot News.ro.

Cele cinci focare, cu numărul de infectări aferente, sunt următoarele:

  • Centrul Zătreni – 109 cazuri pozitive;
  • Centrul Bistriţa – 64 cazuri pozitive;
  • Centrul Lungeşti – 21 cazuri pozitive;
  • Centrul Nicolae Bălcescu – 9 cazuri pozitive;
  • Centrul de recuperare şi reabilitare Băbeni – 10 cazuri pozitive;
ADVERTISEMENT

Focarele de infecție din România sunt tot mai des întâlnite. De exemplu, în urmă cu câteva zile la Argeș au fost identificate nu mai puțin de 100 de persoane din Argeș sunt infectate cu Covid-19 în mai multe centre pentru copii.

DGASPC Argeș a anunțat că în județ, de la începutul epidemiei au fost confirmați pozitiv cu Covid-19 peste 60 de angajați, din totalul de 921. Mai mult, din cei 845 de beneficiari ai centrelor s-au îmbolnăvit 90.

ADVERTISEMENT