News

Cinci pacienți cu COVID-19 au murit în Rusia într-un incendiu care a cuprins o unitate de terapie intensivă

12.05.2020 | 10:42
Cinci pacienti cu COVID19 au murit in Rusia intrun incendiu care a cuprins o unitate de terapie intensiva
ADVERTISEMENT

Cinci pacienți infectați cu COVID-19 și-au pierdut viața în Rusia în urma unui incendiu care a cuprins o unitate de terapie intensivă a unui spital din orașul Sankt Petersburg.

Cinci pacienți cu COVID-19 au murit în Rusia într-un incendiu care a cuprins o unitate de terapie intensivă

Tragedia de la Sankt Petersburg, unul dintre cele mai importante orașe ale Rusiei, a avut loc după ce un ventilator suprasolicitat la o unitate de terapie intensivă dintr-un spital din oraș a fost cuprinsă de flăcări.

ADVERTISEMENT

În urma incendiului, Ministerul pentru Situații de Urgență rus a confirmat moartea pacienţilor de la secția de terapie intensivă a unității medicale.

Focul a acoperit zone importante ale spitalului din Sankt Petresburg, iar peste 150 de pacienți au fost evacuați.

ADVERTISEMENT

Nu este clar câte persoane au fost rănite. Toți pacienții care au murit au fost pe ventilatoare în secțiile ATI.

“Ventilatoarele lucrează la limitele lor tehnice. Indicații preliminare spun că sistemul a fost supraîncărcat și a luat foc, iar aceasta a fost cauza”, a declarat pentru agenția de știri Interfax o sursă din cadrul departamentului de urgențe din St Petersburg, anunță BBC.

ADVERTISEMENT

Drama din St. Petersburg este a doua din Rusia în decurs de 48 de ore. Un incendiu la un azil de bătrâni din Krasnogorsk, oraș aproape de Moscova, a dus la decesul a cel puțin nouă persoane cu vârste între 66 și 90 de ani. Alte nouă persoane au fost internate în stare gravă.

Rusia, țară greu afectată de pandemia de coronavirus

La ora actuală, Rusia are al treilea cel mai mare număr de infecții confirmate la nivel mondial. Luni, Moscova a raportat o creștere record zilnică de 11.656 cazuri, ceea ce a adus totalul oficial la 221.344.

ADVERTISEMENT
  • 2.009 cetățeni din Rusia au murit de la startul pandemiei de coronavirus.

După această raportare, Rusia are acum mai multe cazuri confirmate decât Italia, Franța, Germania. Mai mult ca sigur, în orele următoare Rusia va trece și de Marea Britanie în acest clasament nedorit.

ADVERTISEMENT