News

Cinci polițiști americani au fost împușcați în timpul unui raid antidrog. Vinovatul, un bărbat de 64 de ani

Cinci polițiști au fost împușcați în Statele Unite în timpul unui raid antidrog pentru care aveau mandat de percheziție. Suspectul, rănit și el, are 64 de ani
15.10.2023 | 16:02
Cinci politisti americani au fost impuscati in timpul unui raid antidrog Vinovatul un barbat de 64 de ani
Polițiști împușcați în SUA, în timpul unui raid antidrog. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Potrivit AP News, bărbatul de 64 de ani, acuzat că a împușcat cinci ofițeri de poliție, i-a spus soției sale că este “ziua în care mor” atunci când a aflat că ofițeri ai forței de intervenție antidrog se aflau la el acasă, pentru efectuarea perchezițiilor.

Cinci polițiști împușcați în timpul unui raid antidrog

Cinci ofițeri din cadrul unei echipe antidrog au fost împușcați și răniți joi în timp ce executau un mandat de percheziție în apropiere de orașul Princeton din Minnesota, au anunțat autoritățile. Suspectul a fost arestat după o confruntare care a durat câteva ore.

ADVERTISEMENT

Karl Thomas Holmberg, în vârstă de 64 de ani, a fost acuzat vineri de șase capete de acuzare de tentativă de omor de gradul întâi asupra unui ofițer de poliție și de șase capete de acuzare de agresiune de gradul întâi asupra unui ofițer de poliție.

La prima înfățișare în instanță a lui Holmberg, judecătorul a stabilit o cauțiune de 6 milioane de dolari fără condiții sau de 3 milioane de dolari cu condiții standard, cum ar fi interdicția de a deține arme sau muniții, și a stabilit următoarea dată de judecată pentru 24 octombrie.

ADVERTISEMENT

Șerifului comitatului Benton, Troy Heck, a declarat că ofițerii au intrat într-un schimb de focuri cu suspectul atunci când au fost confruntați de bărbat, care a fost rănit în incident și a fost dus la spital pentru tratament după arestare. Rănile suferite de polițiști nu le-au pus viața în pericol, a precizat șeriful.

În plângere se spune că ofițerii au bătut la ușă și au anunțat: “Poliția, mandat de percheziție” înainte de a intra în casă. Primele focuri de armă au fost trase câteva secunde mai târziu. Împușcăturile au dus la o confruntare de aproape patru ore înainte ca Holmberg să fie arestat.

ADVERTISEMENT

În plângere se arată că soția lui Holmberg se afla în casă, dar nu a fost rănită. Femeia le-a spus anchetatorilor că, atunci când s-a trezit, i-a spus soțului ei că ofițerii erau afară și că îi putea vedea printr-o cameră exterioară. Holmberg avea mai multe arme așezate pe un pat, se arată în plângere. “Inculpatul a indicat că era ziua lui de a muri”, se arată în raportul procurorilor americani.

În timp ce ofițerii loveau în ușă, Holmberg a spus în mod repetat ceva de genul “Nu o faceți”, apoi a început să tragă prin ușa închisă a dormitorului folosind o pușcă de tip militar, potrivit plângerii. Ea a declarat că Holmberg i-a cerut să i se alăture în lupta cu poliția, dar a refuzat. Ea le-a spus anchetatorilor că Holmberg a numit-o “lașă”.

ADVERTISEMENT

Holmberg a fost împușcat în picior. Interogat de poliție la spital, el a declarat că nu credea că ofițerii care au servit mandatul de percheziție “aveau dreptul să fie acolo și le-a spus să plece”, potrivit plângerii, citate de AP News.

Arsenal de arme găsite în casa inculpatului

Plângerea spune că ofițerii au găsit mai multe arme în dormitor – pistoale, o pușcă de vânătoare, o pușcă de vânătoare, o pușcă și una dintre armele ofițerului – împreună cu tuburi de cartușe în dormitor și în camera de zi. Ofițerii prezenți la fața locului aveau un mandat de percheziție pentru droguri, dar plângerea nu precizează dacă au fost găsite droguri.

Un purtător de cuvânt al Biroului de Investigații Criminale din Minnesota a declarat că înregistrările video ale camerelor video purtate pe corp nu vor fi publicate până la încheierea anchetei.

Plângerea penală a precizat că un ofițer a fost împușcat în piept și în șold și rămâne spitalizat cu “răni substanțiale”. Un alt polițist este încă în spital după ce a fost împușcat în braț. Alți trei au fost externați – unul a fost împușcat în mână și doi au fost împușcați, dar protejați de veste antiglonț. Un al șaselea ofițer se afla, de asemenea, în interiorul casei, dar nu a fost lovit.

Șeriful a declarat că numele ofițerilor nu vor fi făcute publice deoarece aceștia lucrau sub acoperire.

Dosarele tribunalului arată că Holmberg a fost condamnat pentru posesie de cocaină în 1986 și pentru o altă infracțiune de posesie de droguri în 2006. Cel mai recent, în 2019, a fost condamnat pentru o infracțiune minoră pentru că nu a purtat centura de siguranță într-un vehicul.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
EUROPA intră în RĂZBOI! Decizia Comisiei Europene privind ÎNARMAREA
EUROPA intră în RĂZBOI! Decizia Comisiei Europene privind ÎNARMAREA
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori