Sporturi

Cinci românce dau startul lui 2020 în tenis! Simona Halep va juca în a doua săptămână a anului

01.01.2020 | 17:46
Cinci romance dau startul lui 2020 in tenis Simona Halep va juca in a doua saptamana a anului
ADVERTISEMENT

Cinci românce vor da startul lui 2020 în tenis, el fiind implicate în primele turnee din acest an, dar printre aceastea nu se află și Simona Halep.

Cinci românce dau startul lui 2020 în tenis

Cele cinci jucătoare românce de tenis care vor lua startul în prima săptămână din 2020 sunt Sorana Cîrstea, Irina Begu, Monica Niculescu, Ana Bogdan și Raluca Olaru.

ADVERTISEMENT

În prima săptămână de tenis a anului 2020 vor avea loc trei turnee importante: Shenzhen (China) – categorie International – premii: 651.750 de dolari, Auckland (Noua Zeelandă) – categorie International – premii: 251.750 de dolari și Brisbane (Australia) – categorie Premier – premii: 1.434.900 de dolari.

Cîrstea joacă la Shenzhen

A doua jucătoare a României, Sorana Cîrstea (locul 74 WTA), a prins tabloul principal la Shenzhen, acolo unde principala favorită este elvețianca Belinda Bencic.

ADVERTISEMENT

În calificările turneului din China vor evolua alte două sportive din țara noastră: Irina Begu (locul 102 WTA) și Monica Niculescu (locul 118 WTA).

Ana Bogdan a ales Auckland

Tot la Shenzhen, trei jucătoare din România s-au înscris în competiția de dublu. Irina Begu va face pereche cu cehoiaca Kristyna Pliskova, Raluca Olaru cu slovena Dalila Jakupovic, iar Monica Niculescu va juca alături de japoneza Misaki Doi.

ADVERTISEMENT

Cea de-a treia jucătoare a României, Ana Bogdan (locul 98 WTA), a ales să meargă în Noua Zeelandă pentru prima săptămână a anului și va evolua în calificările de la Auckland.

Halep a plecat spre Australia

În schimb, Simona Halep (locul 4 WTA) a decis să nu joace încă din startul anului și va intra în competiții abia din a doua săptămână. Ea s-a înscris la turneul de la Adelaide, urmând ca apoi să joace direct la primul Grand Slam al anului, Australian Open, unde este văzută mare favorită.

ADVERTISEMENT

După ce a petrecut trecerea în noul an în România, Simona Halep a plecat în Australia. Înainte de a părăsi țara, campioana noastră a dezvăluit că are sentimente bune și abia așteaptă să se revadă cu antrenorul Darren Cahill.

ADVERTISEMENT