Sporturi

Cinci români pe tablourile de simplu de la US Open 2019! Cine a mai prins loc alături de Simona Halep

18.07.2019 | 16:34
Cinci romani pe tablourile de simplu de la US Open 2019 Cine a mai prins loc alaturi de Simona Halep

Cinci români vor fi prezenți pe tablourile de simplu de la US Open 2019, ultimul turneu de Grand Slam al anului, care se va desfășura în perioada 26 august – 8 septembrie. Simona Halep va merge la Flushind Meadow din postura de câștigătoare la Wimbledon și își dorește să se revanșeze după eșecul înregistrat anul trecut, atunci când a fost eliminată încă din primul tur.

Cinci români pe tablourile de simplu de la US Open 2019

Organizatorii US Open 2019 au anunțat listele cu jucătorii care vor intra pe tablourile principale, masculin și feminin, iar România va fi reprezentată de cinci sportivi. Pe lângă Simona Halep, pe tabloul feminin vor mai intra Mihaela Buzărnescu, Sorana Cîrstea și Monica Niculescu. Pe tabloul masculin, România îl va avea pe cel mai bun tenisman al momentului, Marius Copil.

Marea perdantă este Irina Begu, care se află pe locul 112 WTA și nu a prins tabloul principal pentru doar zece poziții. Bucureșteanca în vârstă de 28 de ani plătește parcursul modest pe care l-a avut în prima jumătate a anului și va fi nevoită să joace în calificări la US Open 2019. Rămâne de văzut ce alte românce vor mai prinde tabloul calificărilor și ce perechi se vor forma pentru probele de dublu.

Irina Begu va fi nevoită să joace în calificări la US Open 2019

Halep, avantaj uriaș față de principalele rivale

Simona Halep nu are puncte multe de apărat după ce anul trecut a fost învinsă de Kaia Kanepi încă din primul tur la US Open, iar acest lucru ar putea reprezenta un avantaj în lupta pentru ocuparea locului 1 în clasamentul WTA la finalul anului. Spre deosebire de campioana noastră, jucătoarele aflat în acest moment mai bine clasate ca ea au puncte multe de apărat. Naomi Osaka a câștigat turneul, Karolina Pliskova a ajuns în sferturi de finală, iar Ashleigh Barty a făcut tur 4.

Simona Halep este dublă câștigătoare de Grand Slam, după ce s-a impus la Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019. După succesul incredibil pe iarba londoneză, constănțeanca a fost onorată pe Arena Națională, acolo unde au fost prezenți peste 15.000 de spectatori. Cel mai gustat moment al evenimentului a fost la final, atunci când prezentatorul Andi Moisescu a întrebat-o ce face pe 9 septembrie, cu aluzie la o posibilă mare performanță la US Open.