Sporturi

Cinci rugbyști spanioli sancționați pentru agresarea și amenințarea arbitrului Vlad Iordăchescu

18.04.2018 | 09:17
Cinci rugbyști spanioli sancționați pentru agresarea și amenințarea arbitrului Vlad Iordăchescu
Vlad Iordachescu, arbitrul controversatului meci de rugby Belgia - Spania

Comisia Judiciară Independentă a Rugby Europe a decis, marţi, sancţionarea a cinci rugbyști spanioli pentru agresarea și amenințarea arbitrului Vlad Iordăchescu la finalul meciului cu Belgia, din 18 martie.

Comisia a luat următoarele decizii, potrivit FRR: Guillaume Rouet (nr. 9): agresiune fizică şi verbală a unui oficial de meci – 36 săptămâni, Sebastien Rouet (nr. 20): agresiune fizică şi verbală a unui oficial de meci – 43 săptămâni, Pierre Barthere (nr. 6): acte şi cuvinte ameninţătoare la adresa unui oficial de meci – 14 săptămâni, Lucas Guillaume (nr.7): acte şi cuvinte ameninţătoare la adresa unui oficial de meci – 14 săptămâni, Mathieu Belie (nr. 10): acte şi cuvinte ameninţătoare la adresa unui oficial de meci – 14 săptămâni.

Rugbyștii spanioli sanctionați pentru agresarea lui Vlad Iordăchescu au drept să facă apel

Conform news.ro, jucătorii au drept sa facă apel în termen de şapte zile de la comunicarea în scris a deciziei. Plângerea de comportament neadecvat, depusă împotriva Federaţiei Spaniole de Rugby, va fi analizată la altă dată. Echipa naţională de rugby a României a obţinut calificarea la Cupa Mondială din Japonia, din 2019, în urma succesului surprinzător obţinut de Belgia în faţa Spaniei, cu 18-10 (12-0), în Rugby Europe Championship.

Ibericii consideră însă că victoria Belgiei în faţa Spaniei a fost facilitată de arbitrul Vlad Iordăchescu. Jucătorii spanioli l-au alergat pe arbitrul român după meci, pentru a-i cere socoteală pentru prestaţia sa, care, în opinia lor, a avantajat decisiv echipa gazdă. Iordăchescu a părăsit cu greu terenul stadionului din Bruxelles, unde a avut loc meciul.

Federaţia Spaniolă de Rugby (FER) a cerut oficial rejucarea meciului cu Belgia. FER speră că World Rugby va permite rejucarea meciului, având în vedere că “imaginea rugbiului a fost afectată de acest meci”. FER notează că 19 decizii ale arbitrului au fost clar împotriva echipei Spaniei.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORTURI
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 867. 32 pagini + Horoscop 2022!
A apărut noua revistă Taifasuri