Fiecare om este diferit de altul, iar un termen de comparație poate fi gradul de inteligență. Sunt persoane care dețin o capacitate mai mare de informații, de logică și rețin mai bine și mai rapid o informație. Cum îți dai seama că poți fi printre ele?
Cei care dețin o inteligență mai mare decât multe alte persoane se încadrează la categoria ”genii”. De obicei, geniile dau semne încă din primii ani de viață că au un coeficient mai ridicat. Sunt cunoscute cazuri de copii care știu să citească de la 4 sau chiar 3 ani, care știu deja să facă socoteli, înmulțiri și împărțiri de la 5 sau 6 ani.
Semnul care se clasează pe locul 5 și care arată că ești mai inteligent decât restul oamenilor este faptul că tinzi să adresezi multe întrebări. Ești tot timpul curios, analizezi un lucru de mai multe ori, ai dubii, cauți confirmări 100% sigure și de aceea adresezi multe întrebări.
Curiozitatea este unul dintre cele mai întâlnite ”simptome” ale unui IQ peste media normală. Dacă adresezi și întrebări pe care alții nu le-au adresat sau nu și-au dat seama că pot fi puse, atunci clar ești mult mai deștept/deșteaptă.
Pe locul 4 se află dezordinea. Tot timpul lucrezi în dezordine, înveți în dezordine sau îți faci mai rar curat în casă, în cameră, înseamnă că nivelul de inteligență este mai mare. Potrivit psihologilor, mediile dezordonate sunt cele în care persoana își poate ieși din zona de confort, poate atinge mai rapid succesul decât o persoană ordonată, care este mai conservatoare și preferă siguranța în detrimentul riscului.
Pe locul 3 sunt oamenii care visează cu ochii deschiși. Cum este posibilă o asemenea situație? Conform explicațiilor lui Eric Schumacher, profesor asociat de psihologie la Georgia Tech, capacitatea cerebrală este prea mare și creativitatea este mai crescută.
Pe locul 2 sunt persoanele care lucrează până noaptea târziu. Asta deși medicii susțin că nu este indicat să lucrezi noaptea, din cauză că poți dezvolta boli foarte grave, inclusiv boli mintale, cardiovasculare sau chiar mai grav, cancer.
Studiile au arătat de-a lungul timpului că indivizii care se culcă târziu au obținut scoruri mai mari la testele cognitive. Totuși, dincolo de gradul mare de inteligență, este mai important să dormiți necesarul, 7 sau 8 ore pe noapte, pentru a evita apariția problemelor de sănătate.
Pe locul 1 se află vorbitul singur cu tine însuți sau însăți. Persoanele cu un IQ foarte ridicat se automotivează, se auteducă, învață să aibă autocontrol și dețin o putere interioară prin care simt că pot ridica munții din loc. Vorbitul cu tine contribuie la sporirea încrederii în propria persoană.