News

Cinci tipuri de cremă pentru protecție solară Johnson & Johnson, vândute și în România, retrase de pe piață

Anunț important de la Johnson & Johnson: cinci tipuri de cremă pentru protecție solară, vândute și în România, au fost retrase de pe piață.
15.07.2021 | 19:30
Cinci tipuri de crema pentru protectie solara Johnson  Johnson vandute si in Romania retrase de pe piata
Cinci tipuri de cremă pentru protecție solară Johnson & Johnson, vândute și în România, retrase de pe piață. Sursa foto: dermaceutica.ro
ADVERTISEMENT

Compania farmaceutică Johnson & Johnson a anunțat retragerea de pe piață a nu mai puțin de cinci tipuri de cremă pentru protecție solară.

Este vorba de produse Neutrogena și Aveeno din Statele Unite, care se vând și în România. Gigantul medical a informat că a descoperit mici cantități de benzeni în aceste produse, scrie presa americană.

ADVERTISEMENT

Johnson & Johnson retrage de pe piață cinci tipuri de cremă pentru protecție solară, vândute și în România

În cursul acestei săptămâni, compania de peste ocean a emis un anunț în care își informează clienții să nu mai folosească spray-urile cu aerosoli Neutrogena Beach Defense, Neutrogena Cool Dry Sport, Neutrogena Invisible Daily, Neutrogena Ultra Sheer și Aveeno Protect + Refresh, scrie CNN.

Creme solare de din categoria Aveeno și Neutrogena se vând și pe piața din România.

Conform oficialilor Johnson & Johnson, clienții care au achiziționat deja astfel de produse trebuie să scape cât mai repede de ele și să nu le utilizeze în niciun fel.

ADVERTISEMENT

Americanii au explicat că benzenii descoperiți în aceste creme au proprietăți cancerigene. Mai exact, ”ar putea cauza cancer, în funcție de nivelul și durata expunerii” la această substanță.

În același timp, compania a dat asigurări că benzenii nu sunt un ingredient al produselor aflate în oferta normală.

ADVERTISEMENT

De asemenea, J & J investighează ce a cauzat prezența benzenilor în soluțiile protectoare. Reprezentanții companiei au mai spus că nivelul de benzeni descoperit în testele făcute ”nu sunt de așteptat să cauzeze efecte adverse asupra sănătății” prin expunerea zilnică, și că a decis să le retragă ”dintr-un exces de precauție”.

”Lucrăm să îndepărtăm aceste produse din piață și vom oferi despăgubiri clienților care au trebuit să renunțe la ele”, anunță J & J într-un comunicat, scrie sursa citată.

ADVERTISEMENT

Ce este benzenul și ce efecte nocive are pentru sănătate

Benzenul este un produs chimic lichid care are o caracteristică de miros dulce și nu are nici o culoare. Este prezent în mod natural în țiței, deși poate fi sintetizat din produse petroliere.

Asupra sănătății oamenilor, acest produs poate avea efecte extrem de dăunătoare. Benzenul a fost cunoscut pentru a crește riscul de cancer. Aceasta provoacă eșecul măduvei osoase.

De-a lungul timpului, benzenul a fost, de asemenea, legat de anemie aplastică, boli cardiovasculare și leucemie acută.

ADVERTISEMENT
Tags: