Simona Halep

Cinci variante de antrenor pentru Simona Halep după despărţirea de Darren Cahill! Boris Becker şi un alt greu sunt în cărţi

10.11.2018 | 00:14
Cinci variante de antrenor pentru Simona Halep dupa despartirea de Darren Cahill Boris Becker si un alt greu sunt in carti

Simona Halep s-a despărţit de Darren Cahill, antrenorul australian fiind cel care a făcut anunţul, pe conturile sale de Twitter şi de Instagram. O decizie care pune şi mai mult sub semnul întrebării viitorul româncei, care a avut o toamnă de coşmar, chinuită de o accidentare la spate. Simona trebuie să mute repede şi să decidă în următoarele săptămâni cine va fi noul ei antrenor, omul care va lupta pentru a o ţine în fruntea ierarhiei WTA.

Prima variantă vehiculată pentru româncă ar fi Boris Becker. Fostul mare campion german l-a pregătit ultima dată pe Novak Djokovic, în sezoanele 2014, 2015 şi 2016. A fost o perioadă excelentă pentru sârb, care a reuşit să câştige nu mai puţin de şase titluri de Grand Slam. Ion Ţiriac ar fi omul cheie pentru realizarea acestei mutări. Omul de afaceri i-a fost antrenor neamţului, iar relaţia dintre cei doi este excelentă. Problema ar fi că Becker este un antrenor ceva mai rece în relaţia cu jucătorul, ceea ce nu este pe placul Simonei Halep.

Cinci variante de antrenori pentru Simona Halep după despărţirea de Darren Cahill. Patrick Mouratoglou nu mai este aşa bine văzut de Serena Williams

O altă variantă de top care poate fi luată în calcul ar fi Patrick Mouratoglou. Francezul, omul care o pregăteşte în prezent pe Serena Williams, ar putea fi o mutare excelentă pentru Halep. Relaţia dintre Mouratoglou şi Serena Williams s-a răcit după incidentele de la US Open 2018, iar Simona ar putea profita de o eventuală despărţire între cei doi pentru a încerca să îşi asigure serviciile celui mai reputat antrenor din tenisul feminin.

Rennae Stubbs este o altă variantă de luat în calcul. Australianca este foarte bună amică a lui Darren Cahill şi, prin acesta, a dezvoltat o relaţie excelentă cu Simona Halep. Stubbs a făcut recent câteva declaraţii extrem de măgulitoare la adresa Simonei Halep, despre care a spus că este nu numai o mare campioană, dar şi un caracter de excepţie. Românca a luat-o pe australiancă în avion cu ea pentru a face trecerea de la Montreal la Cincinnati, în vară. Problema ar fi că Stubbs o pregăteşte în prezent pe Karolina Pliskova, dar rămâne de văzut dacă va decide să continue alături de cehoaică.

Andrei Pavel şi Teo Cercel sunt şi ei în cărţi pentru a o antrena pe Simona Halep

În afara celor trei variante externe, Simona Halep ar avea şi doi români pe listă. Andrei Pavel ar putea să revină alături de liderul WTA în 2019. Acesta a decis în urmă cu câteva luni să iasă din echipa Simonei, pentru a fi antrenor principal pentru Marius Copil. Şi s-a descurcat excelent alături de acesta. O revenire alături de Simona ar fi de luat în calcul, mai ales că despărţirea a fost una în termeni amiabili. Problema ar fi că Pavel s-a implicat mult în munca alături de Copil şi îi va fi greu să renunţe.

O altă variantă de luat în calcul ar fi promovarea lui Teo Cercel ca antrenor principal. Acesta a fost adesea lăudat de Darren Cahill ca fiind unul dintre oamenii cheie din staff-ul Simonei. În plus, Cercel primise chiar rolul de antrenor al Simonei pentru competiţia de la Wuhan, unde Darren Cahill a lipsit pentru a fi aproape de familie. Doar că Simona Halep s-a retras în cele din urmă de la acel turneu. Varianta Cercel ar fi bună şi pentru o eventuală revenire a lui Darren Cahill, în cazul în care australianul ar accepta asta după un an de pauză. Practic, Teo Cercel ar reveni la funcţia avută în acest mandat al lui Cahill.