Hotnews

Cînd demisionează Iohannis din funcţia de primar

Klaus Iohannis va renunta la functia de primar al Sibiului, dupa ce a castigat alegerile prezidentiale. Iohannis a desemnat-o pe Astrid Fodor, viceprimarul urbei, sa ii tina locul si sa se ocupe in...
Autor: Ionuţ Cataramă | 28.11.2014 | 14:17
Cînd demisionează Iohannis din funcţia de primar

Klaus Iohannis va renunta la functia de primar al Sibiului, dupa ce a castigat alegerile prezidentiale. Iohannis a desemnat-o pe Astrid Fodor, viceprimarul urbei, sa ii tina locul si sa se ocupe in continuare de treburile de la primarie.

1

Astrid Fodor va ocupa noua functie pana la sfarsitul lunii noiembrie, in baza articolului 70 din legea 215/2001.

2

Este posibil ca delegarea sa se prelungeasca si pe parcursul lunii decembrie sau este posibil sa se intruneasca Consiliul Local Sibiu, care sa aleaga un primar interimar.

“Consiliul Local alege, potrivit legii, un primar interimar, prin vot secret. Primarul interimar se alege dintre cei doi viceprimari”, au declarat sursele citate.

3

Klaus Iohannis a fost ales primar al municipiului Sibiu, la 30 iunie 2000, in al doilea tur de scrutin, din partea FDGR. In 2004 a fost reales cu 88,7% din voturi. La alegerile locale din 2008 a obtinut un nou mandat de primar, intrunind 83,2% din optiuni. De asemenea, a fost reales in functia de primar al Sibiului la alegerile locale din 10 iunie 2012.

Presedintele ales al Romaniei isi va da demisia din functia de primar al municipiului Sibiu marti, 2 decembrie.

sursa: cancan.ro

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!