“Cînd am intrat eu în politică, nu eram doar fresh, ci eram chiar virgin”

După ce a dat startul discursurilor motivaţionale, pentru a se încălzi pentru campania electorală, în faţa femeilor liberale, preşedintele PNL Crin Antonescu a vorbit şi tinerilor aflaţi la...
31.08.2013 | 11:01
Cind am intrat eu in politica nu eram doar fresh ci eram chiar virgin
ADVERTISEMENT

După ce a dat startul discursurilor motivaţionale, pentru a se încălzi pentru campania electorală, în faţa femeilor liberale, preşedintele PNL Crin Antonescu a vorbit şi tinerilor aflaţi la Şcoala de Vară.

Într-o sală cu peste 150 de tineri, în compania liderilor TNL, dar susţinut şi de secretarul general Eduard Hellvig, ministrul delegat pentru relaţia cu Parlamentul, Mihai Voicu, şi vicepreşedintele Relu Fenechiu, Antonescu, îmbrăcat la costum, a ţinut să le trasnmită tinerilor un mesaj pre-electoral, cerându-le ajutorul.

ADVERTISEMENT

“La această întâlnire este prilejul ca liderii să se îmbrace casual şi să transmită mesaje într-un fel mai casual. Mă scuzaţi că eu sunt îmbrăcat aşa, nu am avut timp să mă schimb. Am nevoie de voi, am nevoie de tineri ca voi. Am planuri de viitor, am un proiect pentru această ţară, pentru toţi românii şi am nevoie de fiecare dintre voi, am nevoie de convingerea fiecăruia dintre voi că destinul este cel pe care ni-l scriem. Am nevoie de imaginaţia voastră, de obrăznicia de a crede că numai voi ştiţi cum arată viitorul. Nu e uşor să fii tânăr acum în România. Sunteţi o generaţie de oameni cu multe întrebări, dar care aveţi posibilitatea de a da răspunsuri. Aveţi puterea de a judeca, de a pleca, de a construi, de a sfida, de a alege. E adevărat, nu v-aţi născut în cel mai apetisant loc din lume, cel mai sigur, cel mai comod, dar nici cel mai rău. Tinereţea durează foarte puţin, folosiţi-o!”, le-a spus liderul PNL, în început.

“Nu eram doar fresh, ci eram chiar virgin

Deşi discursul prezidenţiabilului PNL nu a părut să le capteze atenţia tinerilor aflaţi în hotelul de cinci stele din Mamaia, unii dintre ei fiind mai preocupaţi de butonarea telefoanelor, la rubrica de întrebări şi răspunsuri, încurajaţi de preşedintele TNL, Florin Alexe, câţiva tineri mai curajoşi au încercat să afle răspunsuri de la liderul lor.

ADVERTISEMENT

“Ca să spargă gheaţa”, aşa cum a precizat încă de la început, Cristina, o “tânără liberală”, la vreo 35 de ani,  depăşită de emoţii, i-a înmânat lui Crin Antonescu un papirus cu ideile şi propunerilor membrilor TNL Constanţa. Surpriza serii a venit atunci când Crin Antonescu a spus că, din punct de vedere politic, el era virgin. După ce o tânără s-a declarat “fresh” în politică, liderul PNL a răspuns unei întrebări din public referitoare la “prima zi în care a fost fresh în politică”.

“Din punct de vedere politic nu eram doar fresh, ci eram chiar virgin”, a răspuns Antonescu, în contextul în care, la vremea când a intrat el în politică, toţi tinerii erau “la început de drum”.

ADVERTISEMENT

“În curând împlinesc un mandat de viitor preşedinte

Pentru a destinde atmosfera, preşedintele PNL a încercat şi o glumă referitoare la pregătirea sa îndelungată pentru Cotroceni.

“România este o ţară de preşedinţi, că e de bloc, că e de firmă, că e de ţară. Problema e că la noi nu prea există şi noţiunea de viitori preşedinţi. Eu am obosit de când sunt viitor preşedinte, împlinesc un mandat în curând”, a spus Antonescu, râzând. În acelaşi context, în urmă cu o zi, liderii PDL, aflaţi şi ei la mare, la Eforie Nord, l-au acuzat pe preşedintele liberal că de patru ani de zile se antrenează pentru acelaşi lucru, dar iese mereu pe ultimul loc.

ADVERTISEMENT

Pe lângă întrebările care ţineau de experienţa personală şi profesională a candidatului USL la preşedinţie, au existat şi întrebări punctuale, referitoare la promisiunile şi programul de campanie electorală. Întrebat care va fi strategia lui în relaţia cu romănii din diaspora, Antonescu a evitat să fie partizan. “Eu cred într-o singură Românie, nu doar o noţiune politico-administrativo-geografică. Nu există o ţară a diasporei, trebuie să dezvoltăm conceptul de naţiune. Nu vor fi două proiecte , ci unul singur care nu va semăna cu un program de guvernare şi pe care le voi puncta la momentul respectiv în întâlniri directe, cât mai multe sper, cu cei din străinătate”, a punctat el.

Preşedintele PNL Crin Antonescu a participat vineri la Delegaţia Permanentă a liberalilor, ţinând ulterior un discurs motivaţional în faţa Organizaţiei Femeilor Liberale. Sâmbătă dimineaţa sunt programate grupurile parlamentare USL, iar la ora 17.00 va avea loc evenimentul de la Constanţa, “România pentru tineri”.

ADVERTISEMENT