News

Cînd nu se fac NUNŢI în 2016 după calendarul ortodox

Calendarul creştin ortodox ne ajută în cazul în care dorim să programăm cununia religioasă. Există anumite perioade în timpul anului în care nu se fac nunţi. În acest articol o să aflăm...
28.08.2015 | 18:44
Cind nu se fac NUNTI in 2016 dupa calendarul ortodox
ADVERTISEMENT

Calendarul creştin ortodox ne ajută în cazul în care dorim să programăm cununia religioasă. Există anumite perioade în timpul anului în care nu se fac nunţi. În acest articol o să aflăm când nu se fac nunţi în 2016 după calendarul ortodox.

ZILE DE POST ÎN 2016

Toate zilele de miercuri şi de vineri de peste an, în afară de cele însemnate ca atare, sunt zile de post în care nu se fac nunţi. Ajunul Bobotezei, care este în 5 ianuarie, este o altă zi de post. În plus, nu se oficiază cununii în Biserică în 29 august (Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul), 14 septembrie (Înălţarea Sfintei Cruci), 14 martie – 30 aprilie (Postul Sfintelor Paşti), 27 iunie, 28 iunie (Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel), 1 august – 14 august (Postul Adormirii Maicii Domnului), 14 noiembrie – 24 decembrie (Postul Naşterii Domnului).

ADVERTISEMENT

ALTE ZILE ÎN CARE NU SE FAC NUNŢI ÎN 2016 DUPĂ CALENDARUL ORTODOX

Nu se oficiază cununii religioase nici în zilele Praznicelor împărăteşti sau în ajunul acestora, adică în zile mari de sărbătoare. Acestea sunt: 1 ianuarie (Tăierea împrejur cea după trup a Domnului, Sfântul Vasile cel Mare, Anul Nou), 6 ianuarie (Boboteaza- Botezul Domnului), 7 ianuarie (Soborul Sfântului Ioan Botezătorul), 30 ianuarie (Sfinţii Trei Ierarhi), 2 februarie (Întâmpinarea Domnului), 25 martie (Buna Vestire), 5 aprilie (Intrarea Domnului în Ierusalim), 11 aprilie (Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica, Sfântul Mucenic Antipa; Sfântului Farmutie; (Sfânta şi Marea Sâmbătă), 13 aprilie (Sfântul Mucenic Artemon), 20 aprilie (Sfântul Teotim), 21 aprilie (Sfântul Mucenic Ianuarie), 23 aprilie (Sfântul Mucenic Gheorghe), 25 aprilie (Săptămâna Patimilor, Lunea mare), 21 mai (Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena), 31 mai (Pogorârea Sfântului Duh, Cincizecimea sau Rusaliile), 8 iunie (Începutul Postului Sfinţilor Petru şi Pavel), 24 iunie (Drăgaica sau Sânzienele), 29 iunie (Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel), 20 iulie (Sfântul Ilie), 6 august (Schimbarea la faţă a Domnului), 15 august (Adormirea Maicii Domnului), 29 august (Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul), 8 septembrie (Naşterea Maicii Domnului), 14 septembrie (Înălţarea Sfintei Cruci), 14 octombrie (Sfânta Cuvioasă Paraschiva), 26 octombrie (Sfântul Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir), 27 octombrie (Sfântul Dimitrie Basarabov), 8 noiembrie (Soborul Sfinţilor Mihail şi Gavriil), 21 noiembrie (Intrarea în Biserică a Maicii Domnului), 30 noiembrie (Sfântul Apostol Andrei, Sfântul Andrei Şaguna, Mitropolitul Transilvaniei), 6 decembrie (Sfântul Ierarh Nicolae), 25 decembrie (Crăciunul, Naşterea Domnului), 26 decembrie (Soborul Maicii Domnului, Sfântul Nicodim de la Tismana), 27 decembrie (Sfântul Arhidiacon Ştefan).

În calendarul creştin ortodox mai este specifiact faptul că nu se fac nunţi în săptămâna lăsatului sec de carne (6 martie – 12 martie) şi în Săptămâna Luminată (2 mai – 8 mai).

ADVERTISEMENT

Cununia religioasă este un eveniment de mare însemnătate. Pentru viitorii soţi de religie ortodoxă este foarte important să consulte calendarul creştin ortodox înainte de a-şi programa cununia religioasă deoarece zilele în care nu se fac nunţi se respectă cu stricteţe la toate bisericile. Înainte de orice pregătiri este necesară programarea cununiei religioase, lucru care trebuie făcut împreună cu preotul de la biserica respectivă.

Sursă: www.mireasa-perfecta.ro

Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul...
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul despre viața lângă un miliardar: "Mai bine plâng pe un iaht!"
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de...
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de top în care 90% dintre studenți au încercat
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Garsonieră de 15 metri pătraţi,
Garsonieră de 15 metri pătraţi, "cu patul sub masă", scoasă la vânzare cu 143.000 de euro, preţ redus. Afaceri cu imobiliare în Milano
Scriitor reclamat de vecini dintr-un motiv bizar: „Blocul riscă să se prăbușească din...
Scriitor reclamat de vecini dintr-un motiv bizar: „Blocul riscă să se prăbușească din cauza cărților“
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor...
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor fi cei mai influențați de Luna Plină
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Legea pensiilor. Articolul care spulberă speranțele pensionarilor
Legea pensiilor. Articolul care spulberă speranțele pensionarilor
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere....
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere. Ultimele intervenții estetice pe care și le-a făcut
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de...
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de schimbări benefice și noroc cât cuprinde