Sport

Cine a avut ultimul cuvânt în privința venirii lui Mehmet Topal la Petrolul. Selda este cunoscută pentru activitatea ei caritabilă

Selda Topal, soția antrenorului turc care a preluat Petrolul, a venit alături de acesta la Ploiești, condiție esențială ca el să preia echipa.
12.06.2024 | 09:55
Cine a avut ultimul cuvant in privinta venirii lui Mehmet Topal la Petrolul Selda este cunoscuta pentru activitatea ei caritabila
Selda Topal este implicata in multe activitati caritabile in Turcia FOTO instagram
ADVERTISEMENT

Mehmet Topal a venit cu gânduri mari la Petrolul, echipă la care va debuta ca antrenor principal. Fostul internațional turc a sosit în România alături de familie, soția și băiatul lui fiind prezenți la prezentarea oficială.

Organizează petreceri pentru copii și bătrâni

Topal este un tip foarte atașat familiei, iar ultimul cuvânt în privința venirii în România l-a avut soția sa. Aceasta a acceptat să se mute din Turcia la București, condiție esențială pentru ca Topal să accepte oferta Petrolului.

ADVERTISEMENT

Selda Topal, fostă Dulman, este cunoscută în Turcia pentru activitatea ei caritabilă. Ea a scris o carte de poezii, iar încasările au fost donate Fundației Turce pentru Rinichi (TBV). Soția lui Mehmet Topal este membră a Consiliului de Administrație al TBV a acestei organizații.

Selda și Mehmet mai sunt implicați într-un proiect caritabil. În fiecare an, ei organizează o petrecere la ieșirea din Ramadan, pentru rezidenții a două azile de bătrâni din Istanbul.

ADVERTISEMENT

Cuplul Topal a îndeplinit și visele a sute de copii în cadrul recentului proiect „Dream One Day”. Ei au organizat o mega petrecere pentru micuți, la cu grătar cu prietenii lor artiști și sportivi care i-au susținut în acest demers.

Selda și Mehmet s-au căsătorit în 2010, an în care fostul international turc a plecat de la Galatasaray la Valencia. În ciuda faptului că erau la începutul relației, Selda a acceptat să meargă cu el în Spania, unde și-au oficializat legătura.

ADVERTISEMENT

După doi ani petrecuți la Valencia, unde a fost antrenat de Unai Emery, Topal s-a întors în Turcia și a jucat șapte sezoane la Fenerbahce. El este unul dintre fotbaliștii turci care a jucat la toate cele trei echipe din Istanbul: Galatasaray, Fenerbahce și Beșiktaș.

Are un băiat fotbalist, care vrea să-i calce pe urme

În perioada în care era legitimat în Spania, Mehmet și Selda au devenit părinți. Fiul lor, Mehmethan, a fost și el prezent la Ploiești și a părut încântat de primirea pe care fanii ploieșteni i-au făcut-o tatălui lor. Mehmet jr. joacă și el fotbal.

ADVERTISEMENT
mehmet topal sotie familie caritabil
Familia lui Mehmet Topal a fost alaturi de acesta la prezentarea oficiala de la Petrolul FOTO facebook

 

Mehmet Topal a plecat cu Petrolul în primul său cantonament ca antrenor. Ploieștenii se vor pregăti la Mogoșoaia timp de o săptămână. Ulterior, lupii galbeni vor pleca într-un cantonament în străinătate. Inițial, ei plănuiseră un stagiu de pregătire în Austria sau Slovenia. Venirea lui Topal a schimbat însă opțiunile și al doilea stagiu va avea loc lângă Bodrum.

E o mare onoare pentru noi să fim aici. Știm că am venit la o echipă mare. În viață am lucrat cu antrenori buni, cu nume importante. Când jucam fotbal încercam mereu să fiu la cel mai înalt nivel, așa voi face și ca antrenor.

Eu și echipa mea vom da tot ce putem pentru echipa asta care are un secol de existență. Am avut puțin timp de analiză înainte să vin aici. N-am avut mult timp să analizăm. De o săptămână nu prea dormim, ne-am pregătit să știm unde venim.

Vom fi o echipă care aleargă mult și care luptă pe teren. Acesta este obiectivul nostru. Targetul nostru de sezonul acesta e să jucăm în play-off. În 3 ani, încercăm să luăm titlul, să fim campioni. Nu am jucat nicăieri fără un obiectiv. Nu am avut contact cu oameni fără obiective în viață”, a declarat Topal la prezentarea oficială.

La Petrolul, Mehmet Topal l-a reîntâlnit pe Gicu Grozav, cel mai titrat fotbalist din lotul ploieștenilor. Cei doi au fost adversari, la echipa națională, în 2012, când Gicu a marcat golul României, într-un meci câștigat cu 1-0 de tricolori, la Istanbul. Topal juca atunci mijlocaș central la adversari.

ADVERTISEMENT