Fotbal international

Cine a câştigat Balonul de Aur 2018! Luka Modric a oprit hegemonia Messi-Ronaldo: “A fost visul meu”

03.12.2018 | 23:31
Cine a castigat Balonul de Aur 2018 Luka Modric a oprit hegemonia MessiRonaldo A fost visul meu
Luka Modric a câştigat Balonul de Aur 2018

Luka Modric a câştigat Balonul de Aur 2018, lucru aşteptat de toţi microbiştii. Mijlocaşul lui Real Madrid a avut un an de excepţie, reuşind să câştige Liga Campionilor cu formaţia din capitala Spaniei şi să fie vicecampion mondial cu echipa naţională a Croaţiei la Campionatul Mondial din Rusia. Trofeul i-a fost înmânat de David Ginola, fost internaţional francez în anii ’90.

“Este o senzaţie unică. Este foarte greu să exprim în cuvinte ceea ce trăiesc în acest moment. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care m-au sprijinit în această seară. Le mulţumesc colegilor de la Real Madrid, antrenorilor şi Croaţiei. Când suntem copii, toţi avem un vis. Să jucăm la o echipă mare, să câştigăm trofee. Al meu era să câştig Balonul de Aur. Munca şi constanţa, chiar şi în momentele grele, m-au adus aici. Dacă am câştigat trofeul înseamnă că am făcut ceva”, a declarat Luka Modric după ce a primit trofeul.

Luka Modric, câştigătorul Balonului de Aur 2018

Luka Modric este câştigătorul Balonului de Aur 2018, premiu pe care l-a primit în cadrul unei gale organizate la Paris. Din 2008 şi până în prezent, Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo au fost jucătorii care au deţinut hegemonia, cei doi reuşind să obţină trofeul de câte cinci ori. În 2007, Kaka a fost ultimul fotbalist care a câştigat trofeul, în afara celor două staruri mondiale. Luka Modric a mai câştigat în acest an premiile de cel mai bun jucător al Campionatului Mondial din Rusia şi FIFA The Best 2018. În plus, fotbalistul croat a primit şi trofeul pentru cel mai bun fotbalist din sezonul trecut al Ligii Campionilor. În ierarhia pentru Balonul de Aur 2018, Luka Modric a primit 753 de puncte, croatul fiind urmat de Cristiano Ronaldo, cu 476 de puncte, şi Antoine Griezmann, cu 414 puncte.

Fotbalistul de 33 de ani a jucat până în prezent pentru Dinamo Zagreb, HSK Zrinjski Mostar, NK Inter Zapresic, Tottenham Hotspur şi Real Madrid. Luka Modric a devenit al 26-lea fotbalist care câştigă Balonul de Aur, intrând pe o listă selectă pe care se mai află, printre alţii, Johan Cruyff, Ronaldo, Zinedine Zidane, Michel Platini, Eusebio, Marco van Basten sau Franz Beckenbauer. În plus, fotbalul spaniol continuă să domine trofeul, după ce internaţionalul croat este al treilea jucător din La Liga care câştigă premiul în ultimii nouă ani.