Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Cine a fost cel mai bun jucător din marea echipă a lui Dinamo: „Făcea mingea pătrată!”. Video exclusiv

Dănuț Lupu a pus sub lupă colegii din marea echipă a lui Dinamo și a dezvăluit că aceasta s-a destrămat în pofida dorinței jucătorilor și a lui Mircea Lucescu.
12.03.2023 | 08:36
Cine a fost cel mai bun jucator din marea echipa a lui Dinamo Facea mingea patrata Video exclusiv
Dănuț Lupu a pus sub lupă colegii din marea echipă a lui Dinamo și a dezvăluit că aceasta s-a destrămat în pofida dorinței jucătorilor și a lui Mircea Lucescu. Foto: parfumdeglorie.ro
ADVERTISEMENT

La finele anilor 80, Dinamo, cu Mircea Lucescu pe bancă, era o forță pe plan european. Mărturie stau sfertul de finală, din 1989, cu Sampdoria lui Mancini și a regretatului Vialli, și semifinala jucată un an mai târziu, în dublă manșă, cu Anderlecht. Într-un sezon în care alb-roșii izbuteau să pună punct și supremației Stelei și să obțină eventul.

Dănuț Lupu a radiografiat marea echipă a lui Dinamo de la finele anilor 90

Invitat la ultima ediție a FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, Dănuț Lupu, component al acelei echipe de excepție, a făcut radiografia foștilor colegi încercând să nominalizeze jucătorii cu talent de excepție.

ADVERTISEMENT

”Mișa Klein, Dumnezeu Să-l ierte. Eu cred că era un fundaș stânga extraordinar. Ando, care era un fundaș central foarte bun”, și-a început analiza fostul internațional.

În opinia sa, și Răducioiu a fost un jucător mare. A fost însă de acord cu Horia Ivanovici că avea posibilitatea să depășească realizările avute. ”Dacă ar fi stat mai mult lângă nea Mircea (n.r. Lucescu). Datorită lui, dar și al lui nea Mircea a plecat la AC Milan.

ADVERTISEMENT

Dacă rămânea mai mult lângă nea Mircea, acesta ar fi reușit să scoată mult mai mult din el decât a izbutit singur. Sau dacă nea Mircea s-ar fi dus antrenor unde s-a dus el.

Trebuie să ținem cont că și-acum, dacă stai de vorbă cu el, Radu este un copil. Zici că nu s-a maturizat nici astăzi. Eu cred că ar fi avut nevoie totuși de un om mai puternic lângă el. Vaișcovici, care juca, și era foarte bun, Cămătaru…”, este opinia lui Dănuț Lupu.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO MAI JOS

”Jucător care să tragă la poartă cum trăgea Mateuț, n-am văzut”

Horia Ivanovici a mărturisit că unul dintre jucătorii lui Dinamo din acea perioadă care l-a impresionat a fost Dorin Mateuț. Dănuț Lupu n-a ratat mingea ridicată la fileu.

”Mateo. Jucător care să tragă la poartă cum trăgea Mateuț, și am jucat și eu puțin, n-am văzut. Stângul, dreptul, o făcea pătrată. Dau cuvântul meu de onoare, stângul, dreptul, nu făcea nicio diferență. Pătrată!

ADVERTISEMENT

Așa făcea Piticul. Incredibil. Avea și 38-39 la picior. Cum lovea! Pătrată o făcea”, a mărturisit Dănuț Lupu la FANATIK SUPERLIGA.

Marele regret: ”În 90, am decis, împreună cu nea Mircea, să mai rămânem un an de zile. N-am fost lăsați!”

Dănuț Lupu spune că marele regret legat de acea perioadă nu este faptul că echipa n-a câștigat un trofeu european. Ci că planul lui Mircea Lucescu de a continua proiectul Dinamo, care presupunea inclusiv un stadion nou, nu a fost dus la bun sfîrșit.

”Nu asta a fost problema noastră. Ci faptul că în 90 noi toți am decis, împreună cu nea Mircea, să mai rămânem un an de zile. N-am fost lăsați.

Înainte de a pleca la Campionatul Mondial, ne-a strâns nea Mircea la stadion pe toți. Și a spus așa:

Cred că avem puterea să câștigăm o cupă europeană, haideți să mai stăm un an împreună>>.

Noi toți am fost de acord. Dar a început nea Vasile (n.r. Ianul, președintele clubului), de morți numai de bine, ne-a vândut ca pe cartofi. Și dacă a plecat unul, apoi doi, trei, patru…”, a dezvăluit Dănuț Lupu, în exclusivitate, la FANTIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

”Dacă nu plecam, Dinamo, în 1992, avea stadion făcut”

Fostul internațional afirmă că diriguitorii clubului nu au luat în calcul dorința jucătorilor. Nici în ceea ce privește clubul la care doreau să se transfere, după cum, dacă au dorit să rămână, încercau să-i convingă să plece.

”Eu am vrut să merg la Pisa și n-a vrut să mă lase. M-a vândut în Grecia. Și spuneau…Uite, ăla a plecat, ce să mai stai, pierd atâția bani.  

Nu era vorba despre sistem. Ce frică (n.r. de ce spune lumea)? Că nouă ne convenea pe vremea aceea. Aveam toți grade, n-aveam nicio problemă nicăieri. 

Eu cred că planul lui nea Mircea, și faptul că el a reușit să ne convingă să mai stăm un an, poate pe nea Vasile și pe alții i-a deranjat. Pentru că noi dacă nu plecam, Dinamo, în 1992, avea stadion făcut.

Nea Mircea a vrut să demoleze stadionul din 90. După Revoluție. Spunea mai rămânem un an de zile, duc stadionul spre tribuna oficială și desființăm pista, și facem alt stadion”,  a rememorat Dănuț Lupu.

Nu uitați: puteți urmări Fanatik SuperLiga în fiecare luni, marți și vineri, începând de la ora 10:30, pe toate căile de comunicare ”fanatice” de pe mediile sociale, de la site-ul FANATIK.RO la canalul de YouTube FANATIK, de la pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial la contul FANATIK de pe Tik-Tok, dar și pe contul de Twitch FANATIK.

ADVERTISEMENT