News

Cine a fost jurnalistul Florin Condurățeanu. A lăsat în spate o carieră de 40 de ani

Jurnalistul Florin Condurățeanu a murit la vârsta de 71 de ani, după ce tocmai filmase o emisiune TV, regretatul gazetar lăsând în urma sa foarte multe articole și emisiuni TV, în special legat de domeniul medical.
28.06.2021 | 23:17
Cine a fost jurnalistul Florin Condurateanu A lasat in spate o cariera de 40 de ani
Cine a fost jurnalistul Florin Condurățeanu. A lăsat în spate o carieră de 40 de ani. Sursa foto: dcnews.ro
ADVERTISEMENT

Puțină lume își mai amintește că regretatul jurnalist a scris la începutul carierei sale și pe parte sportivă. Ulterior, s-a dedicat sănătății, lucru despre care a vorbit cu cea mai mare sinceritate în lucrările și emisiunile pe care le-a realizat de-a lungul anilor.

Născut într-o maternitate din București, în anul 1950, Florin Condurățeanu a demonstrat încă de mic copil că nu este o persoană care să urmeze căile normale ale vieții.

ADVERTISEMENT

Gazetarul s-a implicat în diferite activități încă din perioada studenției, urmându-și pasiunea pentru scris, lucru care l-a făcut să fie văzut ca unul dintre cei mai buni din presa scrisă și din televiziune.

Cine a fost Florin Condurățeanu, regretatul jurnalist român

Jurnalistul s-a dedicat domeniului medical, ultimul său articol fiind scris chiar în dimineața zilei de luni, 28 iunie. Câteva ore mai târziu Mihai Gâdea anunța că editorialistul de la „Jurnalul” a decedat în urma unui șoc cardio-respirator, în brațele fiului său.

ADVERTISEMENT

Florin Condurățeanu a colaborat o perioadă lungă cu OTV, înainte ca licența postului patronat de Dan Diaconescu să fie retrasă. Ulterior, a continuat să semneze în presa scrisă.

Următorul pas făcut de regretatul gazetar au avut mare legătură cu micul ecran. Așa a ajuns să aibă numeroase apariții televizate pe posturile de știri, unde vorbea frecvent despre diferite boli, inclusiv despre coronavirus.

ADVERTISEMENT

Florin Condurățeanu, un jurnalist complet și complex

A făcut istorie în presa scrisă, după ce a ajuns să scrie pentru publicații renumite printre care se numără Flacăra, Curierul Național sau Jurnalul Național.

A făcut carieră și în televiziune, Florin Condurățeanu putând fi văzut de-a lungul timpului la OTV, Tele7ABC, Antena 2, Etno, Antena 1, Antena Stars sau România TV.

ADVERTISEMENT

În cei 40 de ani de carieră, cel poreclit de cei apropiați „Țuțu”, a stat de vorbă cu cele mai mari personalități din România și a prezentat emisiuni precum „Sănătate curată” și „Star salvator” de la Acasă TV.

Regretatul jurnalist în vârstă de 71 de ani era cunoscut și pentru ochelarii de vedere colorați, asortați mereu la haine,  precum și pentru puternicul timbru vocal sau salutul său „Vă pup pe suflete”.

Ultimul articol scris de Florin Condurățeanu, despre Rapid

Potrivit evz.ro, ultimul articol scris de regretatul Florin Condurățeanu are legătură cu echipa de fotbal Rapid, în timp ce ultimul interviu, acordat în luna mai a acestui an, a fost despre cariera sa, deschizându-se în fața jurnalistului Mirel Curea.

„Rapid a sărbătorit cu o mulțime din jucători și conducători 98 de ani de la înființare. Iosif, antrenorul, și fotbaliștii actuali au stat în cantonament că mai e un deget distanță până începe campionatul și ei abia, eroic, au revenit în prima ligă.

De un secol nu e plictiseală în Giulești, la clubul Rapid, și în toată suflarea iubitoare de patimile, isprăvile și luptele Rapidului de a ține trează legătura de suflet cu acest fenomen social, cu această stare de spirit”, apare în articolul scris de Florin Condurățeanu în dimineața zilei de luni, 28 iunie.

ADVERTISEMENT
Iarna adevărată pune stăpânire treptat pe întreaga țară. Când ajunge ninsoarea și în...
Iarna adevărată pune stăpânire treptat pe întreaga țară. Când ajunge ninsoarea și în București
Mai sugestiv nu se putea! Ce a postat Florinel Coman, chiar înainte ca...
Mai sugestiv nu se putea! Ce a postat Florinel Coman, chiar înainte ca LPF să anunțe suspendarea
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se...
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se stabilească sportiva din Constanța
Tânăra care s-a iubit cu Ilie Dumitrescu a apărut în ipostaze fierbinţi într-o...
Tânăra care s-a iubit cu Ilie Dumitrescu a apărut în ipostaze fierbinţi într-o vacanţă de lux. Diferenţă de vârstă de 25 de ani
Caz șocant în Olt. Un bărbat a fost decapitat, iar capul i-a fost...
Caz șocant în Olt. Un bărbat a fost decapitat, iar capul i-a fost aruncat la WC
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca...
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca nu este casatorit, dar in 2013, din senin o tanara spunea ca ii este fiica si ca vrea sa faca test de paternitate. Ce s-a aflat acum despre ea
A FOST ASASINAT lângă Moscova! Informația a fost confirmată OFICIAL
A FOST ASASINAT lângă Moscova! Informația a fost confirmată OFICIAL
Lovitură mortală pentru Facebook și Instagram. Sunt pe cale de dispariție
Lovitură mortală pentru Facebook și Instagram. Sunt pe cale de dispariție
S-A DECIS! Mai puțină muncă pentru români. Legea a fost publicată în Monitorul...
S-A DECIS! Mai puțină muncă pentru români. Legea a fost publicată în Monitorul Oficial
Uluitor! Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu, după ani întregi de...
Uluitor! Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu, după ani întregi de carieră: „Mi-am redus la minimă necesitate cheltuielile. Dacă știam ce vremuri vin...”
INVESTIGAȚIE. Cum a cumpărat familia Negoiță, parcelă cu parcelă, 12 hectare lângă Hala...
INVESTIGAȚIE. Cum a cumpărat familia Negoiță, parcelă cu parcelă, 12 hectare lângă Hala Laminor. Se fac blocuri lângă mallul de 133 de milioane de euro al lui Robert Negoiță
Zodia care va trăi un miracol divin înainte de Crăciun. Toată viața i...
Zodia care va trăi un miracol divin înainte de Crăciun. Toată viața i se va schimba complet
E mereu zi! Care e locul de pe Terra unde soarele nu apune...
E mereu zi! Care e locul de pe Terra unde soarele nu apune niciodată? Cum arată 24 de ore în 30 de secunde!