News

Cine a fost Kobe Bryant! A jucat întreaga carieră la LA Lakers. A câștigat medalia de aur la Olimpiada din 2008 și 2012: „Nu puteam să-mi doresc mai mult de la viaţa asta!”

26.01.2020 | 22:22
Cine a fost Kobe Bryant A jucat intreaga cariera la LA Lakers A castigat medalia de aur la Olimpiada din 2008 si 2012 Nu puteam sami doresc mai mult de la viata asta
Kobe Bryant. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Kobe Bryant a fost unul dintre cei mai buni jucători de baschet din istorie și a devenit un adevărat lider al generației sale. Acesta provenea dintr-o familie de baschetbaliști, atât tatăl său cât și bunicul său au fost jucători profesioniști de baschet, iar Kobe a știut de la bun început drumul pe care să-l urmeze în viață.

Cine a fost Kobe Bryant

Kobe Bryant a fost o adevărată legendă a NBA-ului și a realizat foarte multe performanțe în viață. Prenumele său vine de la faimoasa friptură de vită japnoneză (Kobe`), părinții săi alegându-l când cinau la un restaurant asiatic, tatăl său fiind un mare admirator al bucătăriei japoneze.

ADVERTISEMENT

Încă din copilărie Kobe a dezvoltat o pasiune mare pentru baschet, era și greu să fie altfel având în vedere background-ul pe care îl avea, iar abilitățile sale au fost apreciate încă de la o vârstă fragedă.

Tot în copilărie a început să o susțină pe LA Lakers, formație pentru care a evoluat timp de 20 de ani și pentru care a scris numeroase pagini de istorie.

ADVERTISEMENT

A fost fan AC Milan

Kobe Bryant s-a mutat în Italia cu familia sa, pentru că tatăl său s-a decis să plece din NBA. Ajuns acolo, Kobe a fost impresionat de fotbal, sport pe care l-a și practicat, și a devenit un suporter înfocat al lui AC Milan.

În 1991, tatăl său s-a retras din baschetul profesionist și s-a întors împreună cu familia în SUA, acolo unde Kobe și-a reluat antrenamentele la baschet.

ADVERTISEMENT

A fost coechipier cu Shaquille O`Neal

Din 1996, Kobe Bryant a evoluat pentru La Laker, unde a fost coleg pentru o perioadă de timp cu Shaquille O`Neal,  când au câștigat trei campionate din NBA la rând (2000 – 2002).

Mai târziu, el a rămas cel mai valoros jucător al lui Lakers. Kobe Bryant a mai câștigat 2 campionate NBA în anii 2009 și 2010, alături de Pau Gasol, Andrew Bynum, Ron Artest, el fiind liderul echipei.

ADVERTISEMENT

A câștigat două medalii de aur la Olimpiada din 2008 și din 2012. Pe 14 decembrie 2014, Kobe Bryant a devenit al treilea cel mai bun marcator din NBA, depășindu-l pe  Michael Jordan, într-un meci contra celor de la Minnesota, câștigat cu 100–94.

  • 2016 a fost data la care Kobe Bryant s-a retras din baschet
  • „Nu puteam să-mi doresc mai mult de la viaţa asta. A fost absolut minunat. Nu-mi vine să cred că s-a terminat” – Kobe Bryant
ADVERTISEMENT