Sport

Cine a fost Miki Alexandrescu. A moștenit pasiunea pentru caii-putere de la tatăl său și a colaborat cu importante publicații de profil din străinătate

19.03.2020 | 16:36
Cine a fost Miki Alexandrescu A mostenit pasiunea pentru caiiputere de la tatal sau si a colaborat cu importante publicatii de profil din strainatate
Cine a fost Miki Alexandrescu, comentatorul de Formula 1 care a încetat din viață
ADVERTISEMENT

Lumea comentatorilor sportivi din România este mai săracă. Dan ”Miki” Alexandrescu, un cunoscut publicului din țară de pe urma numeroaselor curse de Formula 1 comentate în ultimii ani, a încetat din viață la vârsta de 65 de ani în urma unui infarct.

Cine a fost Miki Alexandrescu, comentatorul de Formula 1 care a încetat din viață

Întreaga activitate jurnalistică a lui ”Miki” Alexandrescu s-a legat de lumea sporturilor cu motor. Până să debuteze la pupitrul de comentator al televiziunilor din România, jurnalistul a colaborat cu importante publicații de peste hotare.

ADVERTISEMENT

Pasiunea lui Alexandrescu pentru lumea cailor-putere are o origine a fost dobândită încă din copilărie. Tatăl acestuia, Emilian Alexandrescu, unul dintre fondatorii școlii de șoferi și motocicliști amatori din București, obișnuia să-l ducă la poligoanele auto.

”Pentru că nu avea cu cine sa mă lase acasă, tatăl meu mă lua la poligon. Aici, am condus pentru prima dată o mașina, deși nu ajungeam la pedale. Aveam opt ani. De asemenea, mă așeza pe o motocicleta și mă învârtea în spatele Casei Scânteii ore întregi, până se termina benzina”, declara Dan Alexandrescu în 2000 pentru revista Capital.

ADVERTISEMENT

”Miki” Alexandrescu, primul jurnalist român acreditat la Formula 1

Primii ani din cariera de jurnalist ai lui Dan Alexandrescu nu au fost deloc ușori. În 1981, la vârsta de 30 de ani a părăsit țara, după ce i s-au confiscat casa și mașina. A ajuns în Franța unde nu a traversat o perioadă tocmai bună.

În aceste condiții, s-a reorientat și a ajuns corespondent pe teme de automobilism pentru diverse ziare din Japonia, SUA, Canada, Taiwan, Italia si Anglia. Doi ani mai târziu, a devenit un membru al uriașului angrenaj al Formulei 1, el fiind, de fapt, primul jurnalist roman acreditat pe lângă Marele Circ

ADVERTISEMENT

”Asa am ajuns să mă împrietenesc cu piloți celebri precum Ayrton Senna, Nelson Piquet, Niki Lauda sau Alain Prost”, mărturisește ziaristul. Mai târziu, s-a ocupat de managementul unor piloți de Formula 1. Cel mai cunoscut este Jean Alesi.

Înainte de a ajunge în cabine de comentator a curselor de Formula 1, Miki Alexandrescu a avut colaborări cu importante publicații de peste hotare.

ADVERTISEMENT

În 1981 a reusit sa devina membru fondator al săptămânalului italian de specialitate ”Rombo”. Până atunci, se afirmase și în postura de corespondent pentru Romania al jurnalelor ”L’ Equipe” din Franța, ”Autosport” din Anglia si ”Autosprint” din Italia.

Dan ”Miki” Alexandrescu a debutat în cariera de comentator al curselor de Formula 1 la TVR în 1990, doar pentru câteva etape. În 1998, după ce Pro Sport Group a cumpărat drepturile de transmisie TV pentru Formula 1, Alexandrescu și-a oferit serviciile acestui post privat de televiziune.

ADVERTISEMENT
"Dormim în camere separate noaptea". Adevărul despre căsnicia lor, cei doi formează unul dintre cele mai solide cupluri
Ucrainenii fac prăpăd după ce au primit muniție pentru HIMARS. Arme valoroase ale...
Ucrainenii fac prăpăd după ce au primit muniție pentru HIMARS. Arme valoroase ale Rusiei, distruse una câte una
EXCLUSIV | Gică Popescu, petrecere secretă la Ciolpani, cu peste 100 de invitați!...
EXCLUSIV | Gică Popescu, petrecere secretă la Ciolpani, cu peste 100 de invitați! Un preot a oficiat uniunea, iar Gică Hagi a fost prezent la eveniment. FOTO
Staţiunea de pe litoral cu cele mai ieftine cazări de Rusalii. Sunt şi...
Staţiunea de pe litoral cu cele mai ieftine cazări de Rusalii. Sunt şi oferte all inclusive
Cea mai cunoscută amantă din România a avut un mesaj direct despre bani:...
Cea mai cunoscută amantă din România a avut un mesaj direct despre bani: E foarte bine să fii materialist
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
GATA cu TELEFOANE în ȘCOLI! Se fac ȘI cursuri ONLINE! Ministerul EDUCAȚIEI a...
GATA cu TELEFOANE în ȘCOLI! Se fac ȘI cursuri ONLINE! Ministerul EDUCAȚIEI a DECIS
Cum a aflat make-up artistul vedetelor că are cancer. Mesajul dureros transmis de...
Cum a aflat make-up artistul vedetelor că are cancer. Mesajul dureros transmis de soț
Un nou drum expres. Cea mai bună veste pentru șoferi
Un nou drum expres. Cea mai bună veste pentru șoferi
Scandal-monstru la concert la Coldplay după ce oamenii au plătit sute de lei...
Scandal-monstru la concert la Coldplay după ce oamenii au plătit sute de lei pe bilete. Organizatorii au oprit spectacolul!
Reacția Jandarmeriei după ce Diana Șoșoacă s-a îmbrâncit cu jandarmii lângă un camion...
Reacția Jandarmeriei după ce Diana Șoșoacă s-a îmbrâncit cu jandarmii lângă un camion cu buletine de vot, în Sectorul 3
Reghecampf a pus iar Poliția pe Prodanca! Circ și scandal monstru între cei...
Reghecampf a pus iar Poliția pe Prodanca! Circ și scandal monstru între cei doi: „M-au sunat vecinii că soțul meu vrea să fure ceva”