Fotbal international

Cine a fost modelul brazilianului Ronaldo! ”A fost cel mai bun jucător cu care am jucat vreodată”

17.12.2020 | 13:18
Cine a fost modelul brazilianului Ronaldo A fost cel mai bun jucator cu care am jucat vreodata
ADVERTISEMENT

Brazilianul Ronaldo l-a avut ca model pe Marco van Basten, dar cel mai bun fotbalist alături de care a evoluat a fost Zinedine Zidane, după cum mărturisește fostul mare jucător.

Fosta vedetă Ronaldo Nazario a apărut într-un interviu al ediției speciale a celor de la France Football dedicată Balonului de Aur și a pus o întrebare despre Zinedine Zidane.

ADVERTISEMENT

Fostul fotbalist din America de Sud a fost inclus în Dream Team-ul istoric al Balonului de Aur împreună cu starurile Cristiano Ronaldo și Lionel Messi.

Zidane a lipsit din echipa istorică a Balonului de Aur

France Football a anunțat luni cei 11 fotbaliști care fac parte din Dream Team-ul Balonului de Aur. Printre fotbaliștii selectați de un juriu compus din 140 de jurnaliști este și fosta vedetă a celor de la Real Madrid sau Barcelona, brazilianul Ronaldo Nazario.

ADVERTISEMENT

Cu această ocazie specială, jurnaliștii de la France Football au publicat un interviu în exclusivitate cu fostul vârf al Braziliei în care acesta a discutat despre cine a fost modelul său ca fotbalist și care sunt gândurile lui despre fostul său coechipier de la Real Madrid și actual tehnician al spaniolilor, Zinedine Zidane, unul dintre numele importante care au fost omise din formația istorică a Balonului de Aur.

Zidane, ca fotbalist, a condus naționala Franței către triumf la Campionatul Mondial din 1998, după ce a avut o prestație de vis în ultimul act contra lui Ronaldo și a  Braziliei, și către succesul de la Campionatul European din 2000, a câștigat două campionate în Italia cu Juventus și unul în Spania plus un trofeu al Ligii Campionilor cu Real Madrid.

ADVERTISEMENT

”Cine a fost mai bun, Zidane jucătorul sau Zidane antrenorul?”

Performanțele sale ca tehnician sunt cel puțin la fel de impresionante cu două campionate în Spania și 3 trofee ale Ligii Campionilor pe banca lui Real Madrid.

Din acest motiv, brazilianul Ronaldo, care a spus că Zidane este cel mai bun jucător cu care a evoluat vreodată, zice că nu se poate hotărâ dacă francezul a fost mai bun ca fotbalist sau ca tehnician:

ADVERTISEMENT

„Zizou a fost cel mai bun jucător cu care m-am antrenat și cu care am jucat vreodată. Și acum el a devenit antrenor și a cucerit 3 trofee Champions League consecutive. De asta eu stau  și mă întreb astăzi: «Cine a fost mai bun, Zidane jucătorul sau Zidane antrenorul?» Dar nu pot să răspund”, a zis Ronaldo.

Chestionat care a fost primul lui model ca jucător, fosta vedetă din Brazilia a răspuns: „Marco van Basten cu siguranță. De la o vârstă fragedă mi-a plăcut să urmăresc fotbalul din Italia și i-am acordat o atenție deosebită acestui jucător olandez”.

 

ADVERTISEMENT