Life

Cine a fost Nostradamus. Adevărul despre viaţa sa şi profeţiile sale

Cine a fost Nostradamus, pe numele real Michel de Nostredame, și care este adevărul despre viața pe care a dus-o și profețiile lui.
10.10.2022 | 19:05
Cine a fost Nostradamus Adevarul despre viata sa si profetiile sale
Cine a fost Nostradamus. Sursa foto: History Channel
ADVERTISEMENT

Cine a fost Nostradamus, cel despre care se spune că a prevestit multe dintre evenimentele marcante ale acestei lumi? Numele său real era Michel de Nostredame.

Nostradamus, profetul renumit al Renașterii Franceze și până astăzi. Cine a fost el cu adevărat

Nostradamus s-a născut în Saint-Rémy-de Provence, în Franța, pe 14 decembrie 1503, și a murit pe 2 iulie 1566, în Salon-de-Provence, la vârsta de 62 de ani.

ADVERTISEMENT

Deși cei mai mulți îl știu ca astrolog, datorită predicțiilor sale, Nostradamus a fost și medic, cabalist și farmacist francez. Era o figură emblematică a Renașterii Franceze, celebritatea obținând-o după ce a scris lucrarea ”Les Propheties”.

”Les Propheties” este formată din catrene și încă de la apariția ei, în 1555, a stârnit interes. Mulți dintre cei care au citit-o au fost curioși de misterul pe care-l ascund versurile. Așadar, i-au pus lui Nostradamus titulatura de prevestitor.

ADVERTISEMENT

După ”Les Propheties”, Nostradamus a mai scris și alte lucrări, în total ajungând la 900 de catrene. Mulți s-au întrebat de ce folosea versurile pentru predicții.

Potrivit Wikipedia, Nostradamus apela la catrene deoarece unii dintre cei cărora le spunea ceea ce îi așteaptă în viitor erau nemulțumiți sau pentru că multe dintre cele prevestite aveau să fie mai bine înțelese după moartea lui.

ADVERTISEMENT

Cum a devenit Nostradamus unul dintre cei mai cunoscuți prezicători și cum i-a ajutat pe oameni ca medic

Michel de Nostredame a fost ca origine evreu, iar la naștere a fost creștinat. A venit pe lume într-o comunitate cabalistică din Franța, mai târziu devenind un adept al acestei științe.

A fost acceptat la Universitatea din Avignon, iar odată cu trecerea timpului și-a arătat interesul față de medicină, fiind acceptat și la Universitatea din Montpellier.

ADVERTISEMENT

Studiile ca doctor și le-a întrerupt după ce ciuma bubonică s-a abătut asupra sudului Franței, dar în pofida acestui lucru, spre deosebire de alți colegi de breaslă, nu s-a sfiit să se apropie de oameni și să-i îngrijească. Ba chiar a reușit să prepare o pulbere purificatoare, care a dat rezultate.

S-a orientat către astrologie după ce situația sa financiară era afectată. Se spune că și-a transformat podul casei în pod astronomic, iar de acolo citea în stele. Urca pe un trepied și urmărea bolta înstelată.

Viața familială a lui Nostradamus. Prima soție și primii copii i-au murit de ciumă

Nostradamus a fot căsătorit de două ori. Prima oară cu o tânără foarte bogată, alături de care a făcut o fiică și un fiu, dar aceștia trei au fost răpuși de ciumă.

Afectat de întâmplare, prezicătorul s-a deplasat prin Franța, Italia și Sicilia remarcându-se ca făcător de minuni. A cunoscut-o între timp pe a doua soție, cu care a făcut șase copii.

Un român, cel mai renumit cercetător al operei lui Nostradamus

Dintre toți cei care și-au arătat interesul față de opera vestitului astrolog, cel mai mult a cercetat un român, pe nume Vlaicu Ionescu. Acesta a publicat studii în care a menționat că prezicătorul a anunțat prăbușirea comunismului, a URSS, dar și momente istorice din țara noastră: Unirea Principatelor,  Revoluția din 1989, respectiv uciderea lui Nicolae Ceaușescu, dar și Războiul pentru independeță sau invazia sovietică din 1944.

Cum a murit Nostradamus

Unii cercetătorii au mai descoperit că Nostradamus și-a prezis moartea: lângă o bancă și lângă un pat va fi găsit fără suflare. Mai mult, chiar el într-o seară ar fi anunțat că nu va mai supraviețui nopții viitoare, ceea ce s-a și întâmplat: într-un acces de gută, a fost descoperit mort, a doua zi dimineață, în dormitor, lângă masa unde obișnuia să lucreze.

Unele dintre cele mai vestite predicții ale lui Nostradamus sunt cele legate de Apocalipsă, dar și de Războaiele Mondiale, implicit Al Treilea Război Mondial, migrația în masă a asiaticilor din țările de război, în Europa sau faptul că Regele Charles al III-lea va abdica de la tron.

ADVERTISEMENT
Tags: