Life

Cine a fost Paco Rabanne. Designerul spaniol a strâns o avere impresionantă din modă

Paco Rabanne a murit. Cine a fost, mai exact, faimosul designer, cunoscut atât în lumea modei, cât și în industria parfumurilor. A strâns o avere uriașă.
03.02.2023 | 16:29
Cine a fost Paco Rabanne Designerul spaniol a strans o avere impresionanta din moda
Paco Rabanne avea 88 de ani. Sursa foto: The Sun
ADVERTISEMENT

Lumea modei internaționale este în doliu. Celebrul designer Paco Rabanne s-a stins din viață, vineri, 3 februarie, la vârsta de 88 de ani. Numele lui a cântărit mult în domeniul fashionului și mai ales în lumea parfumurilor.

Cine a fost Paco Rabanne. Prin ce s-a remarcat și ce avere a lăsat în urma sa

Francisco Rabaneda Cuervo, pe numele din actul de identitate, a lăsat în urma sa o avere colosală. El s-a născut în anul 1934, în regiunea Pasaia, din Spania, și încă din copilărie și-a manifestat interesul față de artă.

ADVERTISEMENT

Puțină lume știe faptul că Paco Rabanne a fost primul designer care a creat rochii de unică folosință din hârtie, iar primul lui parfum a fost lansat în 1969 și s-a numit Calandre. Aroma unică i-a cucerit încă de la prima încercare pe oameni.

Paco Rabanne și-a câștigat notorietatea în fashion după ce a început să realizeze bijuterii pentru case consacrate de modă, precum Dior, Givenchy sau Balenciaga. Pe atunci, mama lui conducea departamentul de croitorie de la Balenciaga.

ADVERTISEMENT

Odată cu începerea războiului civil spaniol, designerul s-a mutat în Franța cu mama sa, aici petrecându-și apoi întreaga viață. Tot aici a absolvit Școala de Arte Frumoase, în 1964.

Înainte de a-și lansa propriul parfum, în 1966, creatorul de modă și-a înființat propriul business, ajungând faimos prin faptul că folosea pentru ținute și schițe, în stil Gaudi, materiale diferite față de alți colegi de breaslă: metal, hârtie sau plastic.

ADVERTISEMENT

De asemenea, chiar dacă nu avea studii în arhitectură, Paco Rabanne desena pentru un priceput în domeniu, calitate ce îi oferea unicitate și laude din partea celor care îi cumpărau produsele.

În 2020, în urma unui clasament realizat de Forbes, Paco Rabanne era considerat cel mai bine plătit creator de modă din lume, cu o avere de peste 215 de milioane de dolari. Banii îi veneau nu doar din pasiunea sa, ci și din acțiuni, restaurantele pe care le deținea și din propriul brand de votcă, intitulat Pure Wonderabanne.

ADVERTISEMENT

Ce pasiuni avea Paco Rabanne. Vorbea adesea despre ele

În multe dintre interviurile sale, Paco Rabanne s-a remarcat prin declarații despre vibrații astrale, Dumnezeu, energii. Era pasionat de astrologie, misticism și ocultism.

Paco Rabanne a decedat, vineri, în locuința sa din Franța. Nu se cunosc informații suplimentare, legate de cauza morții, transmite independent.co.uk.

ADVERTISEMENT
Tags: