Sport

Cine a fost Simion Mironaș, decedat la 56 de ani! Dinamo, Rapid și Cupa României în palmares, a jucat la două echipe în aceeași etapă

Simion Mironaș, fostul fundaș al Gloriei Bistrița și singurul fotbalist român care a jucat pentru două echipe diferite în aceeași etapă, a decedat la 56 de ani.
08.05.2022 | 16:40
Cine a fost Simion Mironas decedat la 56 de ani Dinamo Rapid si Cupa Romaniei in palmares a jucat la doua echipe in aceeasi etapa
Simion Mironaș, fostul fundaș al Gloriei Bistrița și singurul fotbalist român care a jucat pentru două echipe diferite în aceeași etapă, a decedat la 56 de ani
ADVERTISEMENT

În cariera de fotbalist, Simion Mironaș a evoluat pentru Minerul Vatra Dornei, CSM Suceava, Steaua Mizil, FC Argeș, Floria Bistrița, Békéscsaba, Dinamo, Rapid, Unirea Dej, Olimpia Satu Mare și Corvinul Hunedoara.

Cine a fost Simion Mironaș, decedat la 56 de ani

Născut pe 19 noiembrie 1965, Simion Mironaș a fost unul dintre cei mai apreciați fotbaliști români ai anilor ’90. Acesta a încetat din viață duminică, la vârsta de 56 de ani.

ADVERTISEMENT

Simion Mironaș a bifat 187 de partide în primul eșalon din campionatul românesc. Cel mai mult a evoluat în tricoul celor de la Gloria Bistrița: cinci sezoane, în perioada 1992 – 1997.

„Rămas bun, Simion Mironas!

Fostul fundaș al Gloriei s-a stins astăzi la doar 56 de ani. A jucat pentru echipa noastră nu mai puțin de 153 de meciuri, înscriind 32 de goluri care au făcut tribunele să-l aclame.

ADVERTISEMENT

Îți mulțumim pentru toate momentele frumoase pe care ni le-ai oferit nouă și suporterilor Gloriei!

Suntem alături de familie în aceste momente dificile. Condoleanțe!”, se arată în mesajul postat de Gloria Bistrița, pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Simion Mironaș a jucat la două echipe în aceeași etapă

Simion Mironaș este singurul fotbalist român care a jucat pentru două echipe diferite în aceeași etapă. S-a întâmplat în octombrie 1994, când Mironaș a jucat mai întâi pentru Gloria Bistrița într-un 3-4 cu Rapid, apoi, trei zile mai târziu, a evoluat pentru Dinamo în victoria cu 2-0 împotriva lui U Cluj.

„Când am ajuns la Bistrița, a fost un șoc! Jucasem la Dej, aveam o grămadă de goluri în vremea aia. Primul care mi-a zis-o a fost Simion Mironaș: «Băi, vezi că aici nu e Dej! Nu contează că ești băiatul lui Manea, aici trebuie să arăți dacă poți».

ADVERTISEMENT

Când am debutat, l-am găsit pe Mironaș dormind într-o cadă plină de apă. I-am zis: «Nea Miro, ridică-te un pic, că te îneci!». Asta se întâmplase înaintea meciului. Mă mai trimitea nea Jean Pădureanu: «Du-te, găsește-i pe Mironaș și Iftodi, că tu știi unde sunt. Știam unde sunt, eu m-am făcut plăcut”, a spus Florin Manea, pentru GSP.

În sezonul 1993-1994, Simion Mironaș a cucerit Cupa României alături de Gloria Bistrița, după ce învins-o în finală pe Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT