Life

Cine a fost tatăl lui Andrew și Tristan Tate. A murit cu doar 16 dolari în buzunar

Cine a fost figura paternă a fraților Tate. Bărbatul de origine afro-americană a avut o pasiune mare, dar a murit sărac.
06.01.2023 | 00:23
Cine a fost tatal lui Andrew si Tristan Tate A murit cu doar 16 dolari in buzunar
Cine a fost figura paternă a fraților Tate. Bărbatul de origine afro-americană a murit sărac. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Cine a fost tatăl celor doi oameni de afaceri care au fost arestați pentru viol și trafic de persoane. A murit cu doar 16 dolari în buzunar, după ce toată viața sa a mers la turnee și evenimente care au avut legătură cu șahul.

Cine a fost figura paternă a fraților Tate. Bărbatul de origine afro-americană a murit sărac

Andrew și Tristan Tate nu au vorbit foarte des despre familia din care fac parte, cunoscându-se puține informații despre părinții și sora mai mică. Tatăl celor doi milionari este un bărbat de origine afro-americană care a murit sărac.

ADVERTISEMENT

Figura paternă a celor doi afaceriști este nimeni altul decât Emory Andrew Tate Jr., un om foarte inteligent, geniu în arta șahului. S-a născut în Chicago, Illinois, pe 27 decembrie 1958 și a crescut într-o familie de nouă copii.

Tatăl său, Emory Andrew Tate Sr., a fost de profesie avocat, în timp ce mama, Emma Cox Tate, conducea o afacere de leasing de camioane. A învățat de mic să joace șah și a servit în Forțele Aeriene ale Statelor Unite ale Americii în calitate de sergent.

ADVERTISEMENT

A încetat din viață pe 17 octombrie 2015, după ce a suferit un atac de cord în timpul unui turneu din Milpitas, California. Băieții săi, Andrew și Tristan Tate sunt cei care s-au ocupat de cele necesare înmormântării.

„N-a avut niciodată bani în toată viaţa lui! Când a murit avea 16 dolari în buzunar, i-am plătit eu înmormântarea. Mama mea, la ultima slujbă, acum 5-6 ani, spăla vase în bucătărie.

ADVERTISEMENT

Eu şi fratele meu îi plătim salariul ca să nu facă nimic, pentru că a muncit din greu toată viaţa”, a declarat Tristan Tate pentru as.ro.

Frații Tate împreună cu sora și părinții
Frații Tate împreună cu sora și părinții. Sursa foto: retetesivedete.ro

Emory Tate, un șahist excepțional

Emory Tate este descris ca un om foarte inteligent și un geniu al lingvisticii, făcând parte din marii jucători de șah afro-americani de pe Wikipedia. Cunoștea mai multe limbi străine și a câștigat numeroase premii.

ADVERTISEMENT

Cel mai mare rating FIDE al tatălui celor doi milionari a fost 2413 pe lista de rating din octombrie 2006. La momentul respectiv a fost jucătorul cu numărul 72 de la categoria cei mai bine cotați din Statele Unite și printre primii 2.000 de jucători activi din lume.

În 2007 a primit titlul internațional de maestru. În plus, a câștigat de cinci ori Campionatul de șah al forțelor armate ale Statelor Unite. S-a căsătorit în anul 1985 cu o englezoaică, însă avea să divorțeze în 1997.

Fosta soție s-a întors în Marea Britanie împreună cu fiica sa, Janine, în timp ce frații Tate au rămas cu tatăl lor în America.

ADVERTISEMENT
Tags: