Life

Cine a inventat cuvântul „Alo” pe care îl spunem la telefon. La ce se folosea la început, de fapt

Cine a inventat cuvântul „Alo”. Mulți oameni răspund așa atunci când vorbesc la telefon. La ce se folosea la început, de fapt.
23.03.2023 | 00:25
Cine a inventat cuvantul Alo pe care il spunem la telefon La ce se folosea la inceput de fapt
Cine a inventat cuvântul „Alo” pe care îl spunem la telefon. foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Cine a inventat cuvântul „Alo” pe care îl spunem mereu la telefon. Acesta se folosea la cu totul altceva la început, dar apoi i s-a dat o nouă semnificație.

Cine a inventat cuvântul „Alo” pe care îl spunem la telefon

„Alo” este un cuvânt pe care îl folosește toată lumea la începutul unei conversații telefonice. Dar de unde vine el, de fapt? Totul are legătură cu nimeni altul decât Thomas Edison.

ADVERTISEMENT

Acesta avea o conversație cu directorul unei companii locale de telegraf din Pittsburg, care voia să știe ce formulă ar trebui să folosească lumea când începe o discuție telefonică.

Care ar fi un salut adecvat pentru a începe o convorbire telefonică?”, a întrebat acesta în timpul unei conferințe. Iar răspunsul lui Thomas Edison a fost cel care avea să „dea tonul” pentru faimosul „Alo” de astăzi.

ADVERTISEMENT

Unde era folosit inițial celebrul „Alo”

„Alooo”, a fost răspunsul dat de celebrul inventator, iar cuvântul spus de el era cel folosit de englezi pe vremea când vânau vulpile.

Dar iată că acesta a devenit folosit în întreaga lume pentru a începe o conversație telefonică. Informația a fost verificată și de  istoricul englez Allen Koenigsberg.

ADVERTISEMENT

Acesta și-a dedicat cinci ani din viață pentru a studia materiale găsit în depozitul AT&T din New York. Dar acestea l-au dus la o singură concluzie.

Că povestea cu Edison și atribuirea cuvântului Alo pentru conversațiile de la telefon era reală. Acesta chiar a aflat și argumentul dat de celebrul inventator pentru folosirea acestui cuvânt.

ADVERTISEMENT

„Alo este salutul telefonic de utilizat pe distanţe mari, fiind cel mai uşor de auzit”, scris Thomas Edison într-o epistolă mai veche.

Graham Bell a inventat în secolul al XIX-lea un dispozitiv care putea să inițieze scurte convorbiri de la distanță pentru că transmitea unde sonore.

Acesta a devenit fondatorul oficial al telefonului, iar Bell ar fi propus ca toate convorbirile telefonice să fie inițiate cu cuvântul „Ahoi”.

Aceasta era o interjecție folosită de marinarii englezi atunci când semnalau o ambarcațiune, dar era și o formulă de salut colocvială.

ADVERTISEMENT