Life

Cine a inventat Google și cum ai ajuns să folosești toate serviciile lor în viața de zi cu zi

Cine sunt fondatorii companiei Google și când s-au pus prima oară bazele sale. E unul dintre cele mai valoroase branduri din lume.
23.09.2022 | 06:34
Cine a inventat Google si cum ai ajuns sa folosesti toate serviciile lor in viata de zi cu zi
Cine sunt fondatorii Google. E unul dintre cele mai valoroase branduri din lume. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Cine a inventat Google și cum ai ajuns să folosești toate serviciile lor în viața de zi cu zi încă de la finalul anului 1995. De atunci și până în prezent oamenii de pretutindeni îl folosesc pentru a căuta diverse informații.

Cine sunt fondatorii Google. E unul dintre cele mai valoroase branduri din lume

Google este cel mai vizitat site din lumea întreagă, istoria companiei începând undeva în anul 1995. Larry Page, care era student la doctorat la Universitatea Standford, avea să-l întâlnească pe viitorul său partener, Serghey Brin.

ADVERTISEMENT

Cei doi bărbați erau pasionați de informatică, lucru care i-a apropiat și mai mult un an mai târziu când au ajuns să lucreze împreună la un motor de căutare numit BackRub. Următorul pas a fost apariția companiei Google.

Acest brand a fost înregistrat pe 15 septembrie 1997, numele venind de la un joc de cuvinte. Mai exact, ”googol” desemnează un termen matematic, iar numărul 1 este urmat de 100 de zero-uri și se spune că reflectă misiunea tinerilor de a organiza un număr infinit de informații de pe internet.

ADVERTISEMENT

Cine este unul dintre fondatorii Google, Larry Page

Larry Page se numără printre oamenii care au schimbat lumea la o vârstă destul de fragedă. Avea puțin peste 20 de ani când a modificat complet fața internetului și i-a conectat pe oamenii din întreaga lume cu informația.

Născut în East Lansing, Michigan, în 1973, omul de afaceri a fost pasionat de computere încă din copilărie. Hobby-ul i-a fost insuflat chiar de părinții săi: tatăl era profesor de informatică la Michigan State University, iar mama preda programare la Lyman Briggs College.

ADVERTISEMENT

În plan personal, Larry Page este însurat cu un om de știință, pe nume Lucinda Southworth, împreună cu care are doi copii. Fondatorul Google trăiește în Palo Alto, presa de peste Ocean precizând că afaceristul suferă de o boală autoimună.

Mai exact, tiroida Hashimoto îi cauzează probleme la corzile vocale și îl împiedică să vorbească normal. Nu a mai vorbit în public încă din anul 2014. A donat sume uriașe organizațiilor pentru a se ocupa de cercetarea acestor probleme de sănătate.

ADVERTISEMENT

Cine este Serghey Brin

Serghey Brin s-a născut în Rusia în 1973 și înainte de a ajunge în Statele Unite ale Americii familia sa a trecut prin numeroase greutăți și probleme financiare. S-a stabilit peste Ocean pentru a evita persecutarea evreilor.

Co-fondatorul Google a călcat pe pământ american când avea numai șase ani. Tatăl său a lucrat ca profesor de matematică la universitatea din Maryland, iar mama sa a fost cercetător la NASA. Întâlnirea cu Larry Page i-a schimbat complet cursul vieții.

În plan personal, Serghey Brin a fost căsătorit cu Anne Wojcicki, un analist în domeniul biotehnologiei. Au împreună doi copii, omul de afaceri având o avere care se ridică la valoarea de peste 50 miliarde de dolari.

Google, cel mai vizitat site din lumea întreagă

În momentul de față, Google reprezintă cel mai vizitat site din lumea întreagă, din anul 2017 fiind cel mai valoros brand din lume. Acest lucru este valabil în ciuda faptului că firma se confruntă cu unele critici.

Oamenii se plâng de confidențialitatea datelor, evitarea taxelor sau cenzură. În plus, dacă folosești orice aplicație sau serviciu, atunci compania va salva și va stoca automat locația ta, inclusiv toate datele pe care le culege de la tine.

Acest lucru poate fi oprit de fiecare utilizator în parte. În felul acesta se pot șterge datele salvate de companie de-a lungul timpului.

ADVERTISEMENT