News

Cine a pornit incendiul din Periş? Anchetă pornită de viceprimarul Bucureştiului, Aurelian Bădulescu: “E inadmisibil! A fost o mână criminală”

10.04.2020 | 15:20
Cine a pornit incendiul din Peris Ancheta pornita de viceprimarul Bucurestiului Aurelian Badulescu E inadmisibil A fost o mana criminala
Cine a pornit incendiul din Periş? Anchetă pornită de viceprimarul Bucureştiului, Aurelian Bădulescu: "E inadmisibil! A fost o mână criminală" Sursa FOTO: INQUAM Photos
ADVERTISEMENT

Viceprimarul Municipiul Bucureşti, Aurelian Bădulescu, a declarat că se va implica personal pentru a rezolva incendiul din Periş. Oficialul a declarat că este o mână criminală şi este inadmisibil ca locuitorii Capitalei să fie puşi în pericol. 

Cine a pornit incendiul din Periş? Anchetă pornită de viceprimarul Bucureştiului, Aurelian Bădulescu

Aurelian Bădulescu a trimis la faţa locului şase cisterne cu apă pentru a sprijini pompierii aflaţi acolo în lupta cu flăcările, numai puţin de 10 autospeciale fiind trimise la faţa locului:

ADVERTISEMENT

”Bucureștiul era direct afectat de acest nor de poluare. Chiar dacă nu este vorba despre unitatea noastră administrativă, am decis să intervenim pentru a proteja sănătatea bucureștenilor” a declarat Bădulescu.

”Este inadmisibil ca locuitorii Bucureștiului și locuitorii Județului Ilfov să fie puși în pericol de o astfel de mână criminală”

Oficialul a declarat că autorităţile vor reuşi să îi identifice pe cei responsabili, viceprimarul considerând că incendiul a fost pornit de o mână criminală şi din cauza unui astfel de incendiu, mii de persoane sunt puse în pericol:

ADVERTISEMENT

”Este inadmisibil ca locuitorii Bucureștiului și locuitorii Județului Ilfov să fie puși în pericol de o astfel de mână criminală. Nivelul de poluare înregistrat la nivelul Capitalei este influențat, mereu, masiv de astfel de arderi de deșeuri.

Multe din focarele arse de persoane iresponsabile nu intră în atenția media, însă aerul poluat ajungem să-l respirăm cu toții în fiecare zi. De aceea am hotărât să intervenim pentru că nu putem permite așa ceva.”

ADVERTISEMENT

Incendiul a izbucnit încă de marţi!

Aurelian Bădulescu a declarat că autospecialele trimise la faţa locului vor rămâne acolo oricât este necesar pentru a opri incendiul. Înainte de a trimite echipajele, oficialul s-a asigurat că în Bucureşti există suficiente mijloace de a combate incendiile.

Batalurile fostei ferme de porci din Periş ard de trei zile. Intervenţia autospecialelor a fost îngreunată de terenul impracticabil, dar şi de natura deşeurilor incendiate. Poliţia şi Garda de Mediu fac verificări pentru a stabili circumstanţele producerii incendiului.

ADVERTISEMENT

Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a deschis o anchetă la scurt timp după izbucnirea incendiului de marţi: “În urma verificărilor efectuate, polițiștii ilfoveni s-au sesizat din oficiu, în cauză fiind deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă, săvârșirii infracțiunii prevăzute de art 98 al.1 din OUG 195/ 2005 privind protecția mediului și săvârșirea infracțiunii prevăzute de art .3 din Legea 101/2011 pentru prevenirea și sancționarea unor fapte privind degradarea mediului, urmărirea penală fiind supravegheată de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea”, se arată în comunicatul autorităţilor.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: