Fotbal international

Cine a reuşit cele mai multe driblinguri în 2019. Wilfried Zaha de la Crystal Palace l-a surclasat pe Lionel Messi! VIDEO

29.12.2019 | 16:27
Cine a reusit cele mai multe driblinguri in 2019 Wilfried Zaha de la Crystal Palace la surclasat pe Lionel Messi VIDEO
ADVERTISEMENT

Întrebarea cine a reuşit cele mai multe driblinguri în 2019 şi-a găsit răspunsul chiar în aceste zile, când s-a dat publictăţii clasamentul pentru anul care stă se se încheie.

Şi, surprinzător, monitorizarea făcută pentru cele mai importante campionate ale Europei (Anglia, Italia, Spania, Franţa şi Germania) au arătat că  Wilfried Zaha a reuşit să se impună categoric în faţa “marelui favorit”, Lionel Messi. Starul Barcelonei este de-abia pe poziţia a treia în top.

ADVERTISEMENT

Wilfried Zaha a reuşit cele mai multe driblinguri în 2019. Lionel Messi, pe locul 3

Wilfried Zaha a fost jucătorul care a reuşit cele mai multe driblinguri în 2019. Monitorizarea spune că extrema celor de la Crystal Palace a făcut “grosul” driblingurilor în a doua parte a acestui an calendaristic, adică în sezonul 2019-2020. Fotbalistul din Coasta de Fildeş a totalizat 146 de momente în care şi-a depăşit adversarii în acest an, iar din vară până acum are 83!

Culmea, momentele de magie ale lui Zaha au venit când toată lumea se aştepta la un recul din partea acestuia, după ce în vară s-a certat “la cuţite” cu şefii de la Crystal Palace pentru că nu a fost lăsat să plece la Arsenal.

ADVERTISEMENT

Clubul primise pentru Zaha o ofertă de 55 de milioane de euro de la “tunari”, însă şefii clubului au refuzat-o. Imediat după, Zaha şi-a dat în judecată impresarul, acuzându-l pe acesta că a conspirat împreună cu oficialii lui Palace pentru ca el să fie ţinut pe loc!

Locul secund în clasamentul “mingicarilor” pe 2019 este deţinut de Jeremie Boga. Francezul de 22 de ani, crescut la academia lui Chelsea, a făcut senzaţie în acest an. El este colegul lui Vlad Chiricheş de la Sassuolo şi a totalizat 142 de  reuşite, reuşind să-l devanseze cu două  driblinguri pe Lionel Messi.

ADVERTISEMENT

Decarul Barcelonei are “doar” 140 de driblinguri reuşite, încheiând anul pe ultima treaptă a podiumului în clasament.

Messi e lider în “La Liga”, argentinianul dominând acest capitol în campionatul Spaniei, fiind urmat de Sofiane Boufal (Celta Vigo, plecat între timp la Southampton), cu 90 de driblinguri şi de Fabian Orellana (Eibar) cu 86.

ADVERTISEMENT

În Serie A, Boga însă îşi surclasează urmăritorii. Francezul are 142, iar locurile doi şi trei, deţinute de doi fotbalişti ai Atalantei, sunt la ani lumină distanţă! Alejandro “Papu” Gomez are 76, iar Josip Ilicic 75.

Clasamentul celor mai multe dribliguri reuşite în 2019

  1. Wilfried Zaha (Crystal Palace): 146
  2. Jeremie Boga (Sassuolo): 142
  3. Lionel Messi (Barcelona): 140
  4. Allan Saint-Maximin (Newcastle şi Nice): 130
  5. Sofiane Boufal (Celta şi Southampton): 127
ADVERTISEMENT