News

Cine ar fi asasinii președintelui din Haiti, Jovenel Moise: „Este vorba despre profesioniști”

Ambasadorul haitian în SUA a oferit detalii despre asasinii președintelui din Haiti, Jovenel Moise. El a precizat că este vorba despre indivizi special antrenati pentru astfel de asasinate.
07.07.2021 | 23:15
Cine ar fi asasinii presedintelui din Haiti Jovenel Moise Este vorba despre profesionisti
ADVERTISEMENT

Șeful statului haitian și soția sa au fost victimele unui atac, în noaptea dinspre marți spre miercuri. Președintele a fost asasinat, în timp ce prima doamnă a supraviețuit, dar este într-o stare foarte gravă.

Ambasadorul din Haiti în Statele Unite ale Americii a oferit presei informații cu privire la acest eveniment. El a precizat că există și o înregistrare video a indivizilor.

ADVERTISEMENT

Cine ar fi asasinii președintelui din Haiti, Jovenel Moise: „Este vorba despre profesioniști”

Indivizii care l-au ucis pe preşedintele din Haiti, Jovenel Moise, ar fi mercenari. Aceștia s-au dat drept agenţi americani pentru a pătrunde în locuința șefului statului.

Bocchit Edmond, ambasadorul haitian în SUA, a explicat că autorii asasinatului au afirmat că lucrează pentru Agenţia american antidrog (DEA). Totuși, comportamentul acestora nu părea conform statutului pe care susțineau că îl au.

ADVERTISEMENT

„A fost un atac bine orchestrat şi este vorba despre profesionişti. Avem o înregistrare video şi credem că este vorba despre mercenari,” a explicat ambasadorul.

Prima doamnă a fost și ea grav rănită în atac. Bocchit Edmont a precizat că starea acesteia este critică, dar stabilă, după ce, anterior, apăruseră informații potrivit cărora femeia ar fi murit.

ADVERTISEMENT

Ambasadorul a precizat că se fac eforturi pentru a o putea transfera în Statele Unite, pentru tratament: „Pot să vă spun că au fost date dispoziţiile necesare de dimineaţă pentru a o transfera într-un spital din Miami.”

Este posibil ca asasinii să fi părăsit deja țara

În prezent, se desfășoară o anchetă pentru stabilirea circumstantelor în care s-a produs atrocitatea. Oamenii legii încearcă să descopere cine sunt făptașii, ce motive au avut și ce cetățenie au.

ADVERTISEMENT

Ambasadorul haitian a explicat că aceștia vorbeau între ei în spaniolă. El a mai spus că este posibil ca indivizii să fi părăsit țara și cel mai probabil s-ar fi refugiat în Republica Dominicană, ţară hispanofonă care îşi împarte cu Haiti insula Hispaniola.

„Nu se ştie dacă au plecat sau dacă se află încă acolo. Dacă nu sunt în ţară, nu există decât un mod prin care puteau pleca – pe la frontiere, întrucât cu avionul nu era posibil,” a declarat Bocchit Edmond.

Acesta a precizat că, dacă ar fi utilizat un avion, acesta ar fi fost depistat imediat de aviaţia civilă. În schimb, părăsirea teritoriului ar fi putut trece neobservată dacă s-ar fi realizat pe la frontierele terestre.

ADVERTISEMENT