News

Cine ar putea candida din partea PSD la alegerile prezidențiale din 2024: “Ar fi un candidat redutabil”

Sorin Grindeanu a declarat că își dorește ca PSD să candieze pe cont propriu la toate alegerile din 2024 și că pentru cursa prezidențială Mircea Geoană ar putea un candidat redutabil.
03.05.2022 | 09:31
Cine ar putea candida din partea PSD la alegerile prezidentiale din 2024 Ar fi un candidat redutabil
Sorin Grindeanu crede că PSD nu are nevoie de alianțe electorale în 2024. Credit foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Pe măsură ce ne apropiem de 2024 și de momentul în care partidele politice trebuie să își propună candidații pentru diferitele poziții din statul român, încep să apară din ce în ce mai multe declarații și speculații legate de posibilii candidați pentru Cotroceni.

Pe cine ar putea propune PSD?

Sorin Grindeanu, prim-vicepreședinte al Partidului Social Democrat, a vorbit la Antena 3 despre alegerile din 2024 și care ar trebui să fie strategia partidului din care face parte pentru diferitele curse electorale din acel an.

ADVERTISEMENT

“Exclus, din punctul meu de vedere. Sigur, decizia se ia în partid. Dar o spun de acuma ca să nu existe dubii şi nuanţe: PSD-ul va candida singur, va face tot ceea ce poate să câştige alegerile, aşa cum le-a câştigat şi localele şi în generale în 2020 şi vom avea candidaţi proprii”, a subliniat vicepreședintele PSD.

El a declarat că PSD va candida singur la toate alegerile din 2024 și că nu se va implica în diferite alianțe electorale. De asemenea, el a vorbit și despre cursa pentru președinția României și despre o posibilă candidatură personală în aceste alegeri.

ADVERTISEMENT

Grindeanu a ținut să sublinieze că nu ia în calcul o candidatură și a explicat că PSD are mai mulți membrii care sunt mai potriviți pentru această poziție.

“Exclus. Sunt alţi colegi care sunt mult mai potriviţi decât mine: preşedintele partidului, îl avem şi pe domnul Rafila, avem şi pe doamna Firea. Sunt destui”, a declarat Grindeanu.

ADVERTISEMENT

Pe lângă colegii actuali de partid, Grindeanu a vorbit și despre o posibilă candidatură a lui Mircea Geoană, în prezent secretar general adjunct al NATO, pe care îl consideră un candidat redutabil, cu șanse mari de a câștiga alegerile.

“Nu e membru PSD în acest moment. Domnul Geoană, mai ales din anvergura pe care acum şi-a construit-o la nivel internaţional ca secretar general adjunct NATO, ceea ce e o funcţie extrem de importantă şi ca fost social-democrat, pentru că a fost preşedintele Partidului Social Democrat, dacă va dori – eu nu ştiu dacă va dori, deşi ţin legătura şi vorbesc destul de des cu domnul Geoană -, poate fi, de asemenea, un candidat redutabil care să câştige alegerile”, a mai adăugat Grindeanu.

ADVERTISEMENT

Cum va fi ales candidatul PSD pentru Cotroceni?

Posibilitatea ca Mircea Geoană să fie candidatul susținut de PSD pentru alegerile prezidențiale din 2024 a fost luată în calcul chiar și de Marcel Ciolacu, liderul formațiunii.

În ciuda declarațiilor din spațiul public, trebuie precizat că în ultimul an, conducerea PSD a ținut să sublinieze faptul că alegerea candidatului pentru poziția de președinte al României ar urma să fie ales în urma unui proces intern.

“Va exista o competiție deschisă pentru toți colegii care vor dori să candideze pentru funcția de președinte al României”, declara Ciolacu în 2021.

ADVERTISEMENT