News

Cine ar putea fi exceptat de la purtarea măștii. Bode: ”Este anormal prin parc”

Lucian Bode, ministrul MAI, a făcut declarații despre cine ar putea fi exceptat de la purtarea măștii de protecție în aer liber.
04.10.2021 | 15:10
Cine ar putea fi exceptat de la purtarea mastii Bode Este anormal prin parc
ADVERTISEMENT

Lucian Bode a spus că cel mai probabil astăzi (luni-n.r) se va adopta ordinul comun care reglementează purtarea măștii de protecție în aer liber.

Regula va fi valabilă atunci când într-o localitate se va depăși incidența de peste 6 la mia de locuitori.Conform spuselor ministrului MAI unul dintre locurile unde nu ar mai fi necesară masca de protecție ar fi în parc.

ADVERTISEMENT

Lucian Bode: ”Cred că în cursul zilei de astăzi vom explica exact care sunt excepţiile”

„Vom veni cu acel ordin comun, ministrul Afacerilor Interne, ministrul Sănătăţii, astăzi, cel mai târziu mâine de dimineaţă, dar eu cred că în cursul zilei de astăzi, în care vom explica exact care sunt excepţiile.

Este anormal să porţi mască în momentul în care te plimbi prin parc, este anormal să porţi mască în momentul în care participi împreună cu zece prieteni, maxim, cum prevede legea, la o activitate sportivă”, a declarat, luni, Lucian Bode, în cadrul unei conferințe de presă.

ADVERTISEMENT

Spusele ministrului vin în contextul în care CNSU a decis zilele trecute purtarea obligatorie a măștii în spaţiile publice închise şi deschise, pentru zonele din țară unde se trece de indicele de infectare de 6 la mie. Documentul integral poate fi consultat  AICI.

“În toate localitățile în care incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile este mai mare de 6/1000 de locuitori este instituită obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne, în toate spațiile publice închise și deschise”, conform CNSU.

ADVERTISEMENT

Raed Arafat: ”Vor fi şi excepţii, anumite activităţi. În zonele aglomerate se va purta”

De altfel, și Raed Arafat a anunțat o posibilă excepție a purtării măștii, sâmbătă, 2 octombrie. El a punctat și faptul că în spațiile aglomerate nu se va renunța la acest ”accesoriu”.

”La rata de peste şase la mie, da, va fi obligatorie (purtarea măştii în aer liber, n.r.), dar vor fi şi excepţii, anumite activităţi.

ADVERTISEMENT

Asta o veţi vedea când se va emite ordinul ministrului Sănătăţii şi ministrului Afacerilor Interne, în ziua de luni, care vor stabili şi excepţiile, unde nu se poartă. De exemplu, dacă sunt activităţi sportive în parc, undeva, acolo nu se va purta.

Dar în zonele care sunt aglomerate, în zonele unde există risc de infecţie, acolo se va purta. Dar se va emite un ordin comun al ministrului Sănătăţii şi ministrului Afacerilor Interne, care va stabili aceste excepţii.

Va apărea, sperăm, în cadrul zilei de luni”, a declarat Raed Arafat, la Palatul Victoria, într-o conferință de presă.

ADVERTISEMENT
Tags: