News

Cine ar putea fi noul președinte al PSD după ce Liviu Dragnea a fost condamnat. Viorica Dăncilă, printre favoriți

27.05.2019 | 14:24
Cine ar putea fi noul presedinte al PSD dupa ce Liviu Dragnea a fost condamnat Viorica Dancila printre favoriti

Cine ar putea fi noul președinte al PSD? Condamnarea lui Liviu Dragnea schimbă complet situația politică din România, mai ales a partidului de la guvernare. În locul lui Dragnea se întrezăresc deja câțiva posibili înlocuitori la șefia partidului. Pe lista scurtă, pe surse, sunt două femei care ar putea ajunge în fruntea celui mai mare partid din România.

Cine ar putea fi noul președinte al PSD: Lia Olguța Vasilescu, pe lista scurtă

Președintele PSD a fost condamnat astăzi în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului din județul Teleorman și este nevoit să pleacă și partea sa de prejudiciu din dosarul penal. În urma hotărârii date de Înalta Curte de Casație și Justiție, PSD va avea evident un alt șef de partid.

Printre persoanele care ar putea ajunge în fruntea clasamentului se numără Viorica Dăncilă, cea care este premierul României acum, Lia Olguța Vasilescu, fostul primar al Craiovei sau Marian Oprișan, cel care l-a criticat pe Dragnea pentru rezultatele la alegerile europarlamentare din 26 mai.

Dăncilă rămâne fără protectorul ei, Dragnea. Sursa foto: Știrile PRO TV

Ședință de urgență la PSD

De altfel, în Partidul Social Democrat s-a convocat imediat o ședință de urgență după ce s-a aflat despre condamnarea lui Liviu Dragnea. Președintele PSD se aștepta la această soluție și a spus în urmă cu câteva zile că asupra judecătorilor se va pune presiune, încercând astfel să justifice astfel faptele din dosarul său penal.

„Liviu Dragnea sa demisioneze! Prieteni, Cifrele de la ieșirea din secțiile de vot, dar și sentimentul general al electoratului ne dau măsura eșecului conducerii Partidului Social Democrat în frunte cu Liviu Dragnea. Trebuie să ne asumăm realitatea: în numele interesului personal și a unor calcule meschine, Dragnea a reușit să compromită încrederea covârșitoare care ne-a fost acordată de poporul român în 2016.

De la 45% dintre voturi am ajuns, din cauza egoismului și incompetenței servile, pe poziția a doua sau chiar a treia în unele orașe. Concluzia este una singură, în inima oricărui PSD-ist adevărat, precum și în majoritatea secțiilor de votare: Dragnea trebuie să plece! Nu mâine, nu după vreo negociere de culise, ci acum!

Cu toată campania mediocră a opoziției, cu toată creșterea economică de partea noastră, Dragnea a trădat așteptările alegătorilor noștri. Social democrația are nevoie de suflet, de conectare la nevoile oamenilor, dar și de curajul de a spune lucrurilor pe nume și de mintea de a face ce trebuie”, a scris Marian Oprișan pe Facebook după aflarea rezultatelor de la vot.