Life

Cine ar putea fi ultimul rege al Marii Britanii. Un istoric spune că prințul George nu va urca niciodată pe tron

Finalul monarhiei din Marea Britanie se apropie, avertizează un istoric. Potrivit acestuia, prințul George nu va urca niciodată pe tron.
16.11.2022 | 07:43
Cine ar putea fi ultimul rege al Marii Britanii Un istoric spune ca printul George nu va urca niciodata pe tron
Cine îi va lua locul Regelui Charles al III-lea. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Familia Regală a Marii Britanii a trecut prin momente dificile în ultimii ani de zile și s-ar părea că acestea nu se vor opri doar aici.

Finalul monarhiei britanice se apropie?

După ce Meghan Markle și prințul Harry au renunțat la titlurile lor regale, prințul Filip, Duce de Edinburgh, a încetat din viață anul trecut.

ADVERTISEMENT

Ulterior, în acest an, soția acestuia, Regina Elisabeta a II-a, care a fost cel mai longeviv monarh al Marii Britanii, s-a stins din viață la vârsta de 96 de ani.

Încă de anul trecut, un istoric trăgea un semnal de alarmă și prezenta un scenariu pesimist cu privire la modul în care monarhia britanică ar urma să evolueze.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre autoarea și scriitoarea de istorie Hilary Mantel, care a oferit un interviu unei publicații de peste hotare. Aceasta susținea atunci că Prințul de Wales, prințul William, ar putea fi ultimul monarh britanic domnitor, iar fiul său, prințul George, nu va fi niciodată rege.

Cine ar putea fi ultimul rege al Marii Britanii

Menționăm că Prințul William este primul în linia de succesiune la tron, în timp ce prințul George este al doilea, după ce regele Charles a devenit rege în urma morții mamei sale, regina Elisabeta a II-a, din luna septembrie a acestui an.

ADVERTISEMENT

În interviul acordat de scriitoare pentru The Times, Hilary Mante dezvăluia că după Regele Charles, Prințul William va fi încoronat monarh, dar această linie se va termina aici.

Totodată, ea ținea să explice faptul că este dificil de înțeles modul de gândire din spatele monarhiei, în special în lumea modernă, având în vedere că membrii acesteia ajung să fie văzuți doar ca niște celebrități și nimic mai mult, spre deosebire de cum se întâmpla cu decenii în urmă.

ADVERTISEMENT

”Cred că este o predicție corectă, dar să spunem că nu aș paria pe ea. 

Este foarte greu să înțelegi modul de gândire din spatele monarhiei în lumea modernă, când oamenii sunt văzuți doar ca niște celebrități”, dezvăluia Hilary Mantel, în interviul acordat pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT