Fotbal intern

Cine arbitrează Rapid Viena – FCSB şi Dudelange – CFR Cluj. Central de coşmar pentru echipa lui Dică

21.08.2018 | 16:21
Cine arbitreaza Rapid Viena  FCSB si Dudelange  CFR Cluj Central de cosmar pentru echipa lui Dica

UEFA a anunţat cine arbitrează Rapid Viena – FCSB şi Dudelange – CFR Cluj, meciurile celor două echipe româneşti din play-off-ul Europa League. Duelul ardelenilor din Luxemburg o să fie arbitrat de un central care a fost delegat în trecut şi la partida pe care Astra Giurgiu a jucat-o cu Austria Viena, din prima etapă a grupei E a Europa League, în 2016.

Partida Dudelange – CFR Cluj, din play-off-ul Europa League, programată joi, 23 august, de la ora 21.00, va fi condusă de o brigadă din Suedia. Arbitrul duelului din Luxemburg este Andreas Ekberg, iar acesta o să fie ajutat de asistenţii Mehmet Culum şi Ştefan Hallberg, iar arbitrul de rezervă va fi Kristoffer Karlsson.

Cine arbitrează Rapid Viena – FCSB şi Dudelange – CFR Cluj

Duelul din prima manşă a play-off-ului Europa League dintre Rapid Viena şi FCSB, din Austria, care va avea loc joi, 23 august, de la ora 21.30, îl va avea la centru pe scoţianul William Collum, iar acesta o să fie ajutat de David McGeachie, Douglas Ross, iar UEFA l-a delegat ca arbitru de rezervă pe Nicholas Walsh.

Andreas Ekberg, centralul de la partida Dudelange – CFR Cluj, a arbitra-o şi pe Astra Giurgu în meciul disputat pe propriul teren cu Austria Viena, scor 2-3, pe 15 septembrie 2016, iar centralul l-a eliminat pe Lukas Rotpuller în minutul 79 al meciului de pe “Marin Anastasovici”.

Andreas Ekberg a arbitrat Astra Giurgiu – Austria Viena

Arbitrul Andreas Ekberg în timpul unui meci
Andreas Ekberg, centralul de la partida Dudelange – CFR Cluj, din play-off-ul Europa League

Andreas Ekberg s-a născut pe 2 ianuarie 1985 şi se află pe lista FIFA încă din anul 2013. Acesta are în palmares Campionatul European U17 din Malta 2014 (Scoţia – Portugalia 0-2, Portugalia – Germania 1-0, în grupe, şi finala Olanda – Anglia 1-1, 1-4 după loviturile de departajare), Campionatul European U19 din Grecia 2015 (Grecia – Austria 1-0, Rusia – Germania 2-2, Franţa – Spania 0-2, toate în grupe), finala Youth League, Chelsea – CF Barcelona 0-3, la Nyon, pe 23 aprilie 2018. Precedentul meci internaţional condus de Andreas Ekberg a fost Hibernians Edinburgh – Asteras Tripolis 3-2, pe 26 iulie, în turul 2 preliminar al Europa League. Andreas Ekberg a fost arbitru de rezervă şi în meciul disputat de FC VIitorul Constanţa pe terenul celor de la RB Salzburg, în Austria, atunci când fosta campioană a fost învinsă cu 4-0.

Echipele din România nu au avut noroc când Willie Collum a fost central

De partea cealaltă, echipele din România nu au amintiri plăcute cu Willie Collum. Arbitrul partidei Rapid Viena – FCSB, din play-off-ul Europa League, a fost centralul meciului României cu Ungaria, scor 1-1, care a avut loc în luna octombrie 2014. Întâi, “centralul” din Glasgow nu l-a eliminat pe Varga, care trebuia să primească cel de-al doilea cartonaş galben, dar a dat un fault inexistent, din care a rezultat golul egalizator al maghiarilor. Collum nu l-a eliminat pe Jozsef Varga pentru un fault făcut asupra lui Alex Chipciu. Acesta a fost criticat de Raul Rusescu, Lucian Sănmărtean şi Victor Piţurcă.

“Golul lor a venit dintr-o lovitură liberă inexistentă”, spunea Raul Rusescu. “Egalarea a venit după un fault inexistent, nu meritau să egaleze”, a adăugat Lucian Sănmărtean. “Iarăşi am luat gol din fază fixă. Însă, de această dată, lovitura liberă a fost acordată gratuit”, a tunat Victor Piţurcă, fostul selecţioner al României.

Cu William Collum la centru, echipele din România nu au avut foarte mult noroc. CFR Cluj şi Oţelul Galaţi nu au reuşit să învingă în trei meciuri de Champions League. Ardelenii au făcut 1-1 cu AS Roma (2010 – 2011) şi au pierdut cu Galatasaray (2012 – 2013), iar gălăţenii au fost învinşi de FC Basel, scor 1-2, în sezonul 2011 – 2012.

12 cartonaşe galbene a acordat Collum: 5 pentru români, 7 pentru maghiari în meciul România – Ungaria 1-1

Tags: