Sport

Cine arbitrează West Ham – FCSB şi Ballkani – CFR Cluj. Scandal uriaş cu francezul care va conduce meciul roş-albaştrilor

FCSB şi CFR Cluj debutează în această săptămână în grupele Conference League şi vor fi arbitrate de două brigăzi din Franţa, respectiv Elveţia. Unul dintre "cavaleri" a stârnit un scandal imens la un meci european.
06.09.2022 | 15:39
Cine arbitreaza West Ham  FCSB si Ballkani  CFR Cluj Scandal urias cu francezul care va conduce meciul rosalbastrilor
Benoit Bastien a arbitrat meciul Young Boys - CFR Cluj. La final, a izbucnit un scandal uriaş
ADVERTISEMENT

FCSB şi CFR Cluj încep aventura europeană în UEFA Conference League. Roş-albaştrii joacă la Londra pe stadionul Olimpic împotriva celor de la West Ham, în timp ce campionii se deplasează în Kosovo, pentru confruntarea cu Ballkani.

Cine arbitrează West Ham – FCSB şi Ballkani – CFR Cluj! Brigadă franceză la meciul roş-albaştrilor

Cele două formaţii româneşti vor fi arbitrate de brigăzi din Franţa şi Elveţia. Confruntarea dintre West Ham şi FCSB va fi condusă la centru de Benoit Bastien. Hicham Zakrani şi Aurelien Berthomieu sunt asistenţi, iar al patrulea oficial va fi Jeremie Pignard.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 39 de ani, franezul este arbitru FIFA din 2014. El a fost la centru la meciul decisiv dintre Young Boys şi CFR Cluj, în ultima etapă a grupelor Europa League, în sezonul 2020-2021. Elveţienii au câştigat atunci cu 2-1 şi au mers mai departe.

Scandal uriaş cu Benoit Bastien! I-a refuzat CFR-ului calificarea în primăvara europeană

Gabriel Debeljuh a deschis scorul în minutul 84 pentru CFR Cluj. În minutul 90, Bastien i-a arătat cartonaşul roşu lui Cristian Bălgrădean, elveţienii primind un penalty gratuit din partea arbitrului. Nsame şi Gaudino au înscris în prelungiri golurile care au calificat Young Boys în primăvara europeană.

ADVERTISEMENT

După meci, oficialii celor de la CFR Cluj au fost stupefiaţi de maniera de arbitraj a lui Benoit Bastien. A izbucnit un scandal imens, însă rezultatul a rămas şi CFR Cluj a fost eliminată din Europa după o greşeală de arbitraj.

Brigadă din Elveţia în meciul din Kosovo! Urs Schnyder, veche cunoştinţă a CFR-ului

Meciul dintre Ballkani şi CFR Cluj va fi condus de o brigadă de Urs Schnyder, arbitrii asistenţi fiind Marco Zürcher şi Zürcher Benjamin. Arbitru de rezervă este Sven Wolfensberger. Meciul se va desfăşura la Priştina.

ADVERTISEMENT

Nu este pentru prima dată când elveţianul o arbitrează pe CFR Cluj. Urs Schnyder a condus meciul dintre Borak Banja Luka şi CFR Cluj, în returul din prima manşă a Ligii Campionilor, în sezonul trecut.

Bosniacii au pierdut în tur cu 1-3, însă au întors atunci şi au trimis meciul în prelungiri, după 2-0 în 90 de minute. CFR Cluj a fost salvată de golul din minutul 118 marcat de Alex Chipciu, care a dus echipa în turul doi preliminar.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj a mers atunci până în turul trei preliminar al Ligii Campionilor, când a fost eliminată de Young Boys Berna. Ulterior, ardelenii au pierdut şi play-off-ul pentru Europa League, însă au jucat în grupele Conference.

  • 5 ani au trecut de la ultima calificare în grupe a celor de la FCSB
  • 17 meciuri a arbitrat până acum Benoit Bastien în cupele europene
ADVERTISEMENT