News

Care sunt contracandidaţii primarilor PSD din Bucureşti. LISTĂ COMPLETĂ

Care sunt contracandidatii primarilor PSD din Bucuresti LISTA COMPLETA
ADVERTISEMENT

Nicușor Dan a reușit să scurtcircuiteze alegerile pentru un candidat unic al opoziției, după ce nu a mai așteptat rezultatul întrecerii din cadrul Alianței USR – Plus și a primit și sprijinul celor de la PNL. Astfel, candidatul Plus Vlad Voiculescu a făcut un pas în spate, iar fostul președinte al USB/USR, Nicușor Dan, a devenit de facto candidatul celor patru partide de opoziție: USR, Plus, PNL și PMP. În fața acestei situații neașteptate, lucrurile încep să capete și alte conotații pe sectoare, acolo unde fiecare din cele patru partide are deja un candidat care se află „în joc de glezne” și așteaptă negocierile pentru a deveni candidatul partidelor „de dreapta” împotriva primarilor PSD. FANATIK a vorbit cu mai mulți reprezentanți din cele patru partide și a aflat o listă preliminară a candidaturilor „opoziției” în sectoarele Capitalei.

Lupta pentru Sectorul 1 este din nou extrem de încinsă

Sectorul 1 este condus de Daniel Tudorache (PSD), cel care a câștigat la mustață în 2016 în fața lui Clotilde Armand. Se pare că europarlamentarul USR își vrea revanșa și va fi candidatul partidului său pentru nominalizarea la acest sector. Adversar în cadrul Alianței pentru Armand este tânăra Diana Buzoianu, care la doar 25 de ani reprezintă Plus-ul și vrea să obțină încrederea colegilor de Alianță pentru a-i lua locul lui Clotilde.

ADVERTISEMENT

Nici PNL-ul nu va sta cu mâinile în sân și are pregătiți chiar doi candidați în cursă internă pentru nominalizarea la S1. Este vorba despre profesorul ASE Tănase Stamule și de Sebastian Burduja, cel care a fondat și a condus Liga Studenților Români din Străinătate până să intre în rândurile liberalilor.

Nu în ultimul rând, foarte interesantă este și nominalizarea făcută de cei de la PMP, în persoana fostului ministru al Culturii și prezidențiabil Theodor Paleologu. Rămâne de văzut cum vor merge negocierile și în favoarea cui se vor alinia astrele pentru a merge împotriva lui Tudorache.

ADVERTISEMENT

La Sectorul 2 viceprimarul Dan Cristian Popescu pare să își vadă visul împlinit

În Sectorul 2, cândva fief al lui Neculai Onțanu (care și el va candida din partea partidului ADER), alegerile au fost câștigate de social-democratul Mihai Mugur Toader. Cu toate acestea, un rol important în toate deciziile luate în ultimii patru ani îl are actualul viceprimar de la S2, liberalul Dan Cristian Popescu, cel care mai mult ca sigur va fi propunerea PNL și la localele din vară.

Pentru candidatura din partea Alianței USR-Plus se luptă Radu Mihaiu (USR, 43 de ani), fost secretar de stat în guvernul tehnocrat și Adrian Albu (Plus), supraviețuitor al incendiului de la colectiv și care este în prezent activist pentru drepturile pacienților. Nu în ultimul rând, din partea PMP candidat este Cătălin Militaru, cel care este în prezent consilier general al Capitalei și care are soția angajată la una dintre instituțiile municipale ale Gabrielei Firea, după cum arată ziare.com.

ADVERTISEMENT
Lista tuturor candidaților partidelor de opoziție pentru primăriile de sector din Capitală
Dan Cristian Popescu, fan al celor de la Dinamo, vrea să devină primar după 4 ani ca viceprimar *foto: facebook

Sectorul 3, acolo unde Robert Sorin Negoiță are doar doi rivali

În sectorul 3 lucrurile sunt destul de clare. Robert Sorin Negoiță pare a fi cel mai bine cotat dintre primarii de sector ai PSD, motiv pentru care opoziția nu se înghesuie să îi facă o concurență prea puternică Astfel, Plus nu are deocamdată desemnat vreun candidat, în timp ce PNL o are pe afișe pe Violeta Vijulie, despre care sursele FANATIK susțin însă că sunt șanse mici să ajungă efectiv să candideze.

Sunt șanse mari așadar ca principalul contracandidat pentru opoziție să fie consilierul general Ana Ciceală, cea care s-a remarcat prin procesul prin care a reușit să arate ilegalitatea companiilor municipale înființate de Gabriela Firea și care a fost ținta preferată a insultelor viceprimarului Aurelian Bădulescu.

ADVERTISEMENT

Un alt candidat care apare pe listele preliminarii este intelectualul conservator Mihail Neamțu. După o carieră politică ce l-a purtat prin Partidul Noua Republică, PNȚCD sau PNL, Neamțu a ajuns în PMP în 2019, pentru a-l ajuta în campanie pe prietenul său, Theodor Paleologu. Rămâne de văzut ce tracțiune va avea acesta în negocierile opoziției.

Concurență pentru Daniel Băluță la Sectorul 4

Daniel Băluță va avea și el de furcă cu candidații opoziției la Sectorul 4. Candidatura lui Antonio Andrusceac a fost retrasă din USR, din cauza unor declarații controversate pe care acesta le-a făcut înainte de intrarea în politică. Astfel, cel mai probabil candidatul Alianței va veni din partea Plus, acolo unde nominalizarea este avocatul Simona Spătaru, cea care este șefa filialei locale.

PNL vine la S4 cu deputatul Pavel Popescu, cel care s-a făcut remarcat prin ajutorul oferit în timpul tragediei de la Colectiv. Asta în timp ce PMP îl propune pe Ștefănel Dan Marian, fost primar interimar al Capitalei după ce Sorin Oprescu a fost prins în flagrant și a renunțat la fotoliul de edil.

Lista tuturor candidaților partidelor de opoziție pentru primăriile de sector din Capitală
Daniel Băluță pare a fi favorit pentru un nou mandat ca primar la Sectorul 4 *foto: facebook

Sectorul 5, singurul în care PMP are șanse mari să dea un candidat

Daniel Florea a câștigat alegerile din 2016 într-un sector care ani la rând l-a avut ca edil pe Marian Vanghelie. Interesant este că aici PNL nu are încă un candidat și sunt șanse mari ca, în urma negocierilor cu PMP, liberalii să sprijine la S5 nominalizarea senatorului Lucian Iliescu.

De altfel, sursele noastre arată că PMP ar fi avut o întâlnire vineri în care au stabilit lista preliminară a nominalizărilor pentru sectoare și strategia de negociere cu liberalii. „Verzii” cer candidat comun la cel puțin două sectoare, dar nu vor primi din partea PNL decât unul singur, și cel mai probabil acela va fi S5, un fief tradițional PSD.

Cât despre candidatul Alianței USR-Plus, acesta se va alege între Alexandru Dimitriu, fost membru PNL în perioada 2003-2013, după cum arată g4media.ro, și care este de profesie avocat și un candidat surpriză al USR. Inițial, acesta trebuia să fie economistulNicolae Ionescu, dar se pare că USR-iștii vor aduce la S5 pe cineva mai cunoscut.

Sectorul 6: Cine vrea să îl facă pe Mutu să „tacă”

Gabriel Mutu este primarul din sectorul 6, dar are parte de o contestare destul de mare din partea locuitorilor. Acesta are parte și de mai mulți oponenți de la partidele de opoziție.

Cel mai sonor nume este cel al fostului consilier general al Capitalei, Ciprian Ciucu, cel care a fost și în cursa pentru candidatura liberalilor la PMB. Ciucu s-a remarcat prin postările sale critice la adresa Gabrielei Firea și este președintele PNL – Sector 6.

Din partea USR va candida Alexandru Gâdiuță, care la 26 de ani a devenit consilier general al Capitalei la alegerile din 2016. El va avea și un adversar în cadrul Alianței, în persoana lui Ștefan Pălărie de la Plus, antreprenor în domeniul educației.

Nu în ultimul rând, PMP îl propulsează la alegerile din sector pe Ștefan Florescu, vicepreședinte al partidului, care a mai candidat în trecut pentru postul de edil al S6.

Așadar, listele de candidatură pentru primăriile de sector arată în felul următor:

[table id=51 /]

Rămâne de văzut ce negocieri vor avea loc în spatele ușilor închise și dacă o „minune” precum candidatura unică a lui Nicușor Dan mai este posibilă la Capitală. Puțin de crezut, date fiind interesele mari în fiecare sector, dar și lipsa de anvergură a candidaților de pe sectoare.

ADVERTISEMENT