Premier League

Cine câștigă titlul în Premier League? Cursă umăr la umăr Liverpool-Manchester City. Cheia poate fi derbyul de Manchester

15.04.2019 | 15:38
Cine castiga titlul in Premier League Cursa umar la umar LiverpoolManchester City Cheia poate fi derbyul de Manchester

Mai sunt patru etape și devine tot mai palpitant de răspuns la întrebarea cine câștigă sezonul acesta Premier League. Este clar o cursă umăr la umăr Liverpool – Manchester City și cel mai probabil că va continua în acest ritm până la finalul sezonului. Momentan, cormoranii ocupă primul loc, având 85 de puncte și visul de a lua din nou un titlu după 28 de ani nu pare prea îndepărtat.

Cine câștigă titlul în Premier League. Liverpool are nevoie de ajutorul lui Manchester United

Programul rămas până la finalul sezonului pare a fi destul de accesibil pentru ambele candidate la coroana Premier League. În principiu, ar trebui ca ambele să bifeze numai victorii, adversarii nefiind nici unul din TOP 6. Însă, Liverpool are un meci mai mult jucat decât rivala și aici, foarte probabil, va fi cheia luptei pentru titlu.

Acest meci se va juca miercuri, 24 aprilie și se anunță de pe acum un adevărat tusnami, pentru că partida care îi poate ajuta enorm pe oamenii lui Jurgen Klopp sau, dimpotrivă, să le reteze în mare măsură speranțele, este derbyul orașului Manchester. Manchester United, pe legendara sa arenă Old Trafford, este echipa care arbitrează titlul în acest final de sezon.

Premier League titlu. Manchester City poate trece în fața lui Liverpool doar dacă va câștiga restanța
Premier League titlu. Manchester City poate trece în fața lui Liverpool doar dacă va câștiga restanța

Ambele echipe au program relativ ușor până la capăt

Și un lucru este clar. United, dincolo de marea rivalitate cu City, nici un fan al lui United neconcepând vreo formă de ajutor pentru rivalii concitadini, mai ales acum de când City a trecut de la om sărac la om foarte bogat și a luat multe trofee în ultimii ani, are mare nevoie de victorie pentru propriul obiectiv, locul 3 sau 4 la final de sezon și calificarea în grupele Champions League pentru sezonul viitor.

Dacă United nu pierde cu City atunci ușile spre titlu pentru Liverpool vor fi larg deschise și va depinde numai de oamenii lui Jurgen Klopp să aibă un parcurs fără greșeală până la capăt, meciul cel mai dificil putând fi la Newcastle. Dar dacă Manchester City câștigă derbyul atunci pentru Liverpool va fi nevoie de un miracol, ca băieții lui Pep Guardiola să se împiedice undeva, neașteptat, altminteri va mai trece încă un an de așteptare pentru The Reds.

Program Liverpool în ultimele etape

21 aprilie Cardiff – LIVERPOOL

26 aprilie LIVERPOOL – HUDDERSFIELD

5 mai Newcastle – LIVERPOOL

12 mai LIVERPOOL – Woverhampton

Program Manchester City în ultimele etape

20 aprilie MANCHESTER CITY – Tottenham

24 aprilie restanță Manchester United – MANCHESTER CITY

28 aprilie Burnley – MANCHESTER CITY

4 mai MANCHESTER CITY – Leicester

12 mai Brighton – MANCHESTER CITY