News

Cine comunică datele despre coronavirus în România. Ei fac parte din Grupul de Comunicare Strategică

01.07.2020 | 20:58
Cine comunica datele despre coronavirus in Romania Ei fac parte din Grupul de Comunicare Strategica
ADVERTISEMENT

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a fost înființat la începutul lunii martie, printr-un ordin semnat de Raed Arafat.

Cu toate acestea, contestatarii grupului au remarcat că din GCS fac parte un fost jandarm și trei foști jurnaliști, lucru considerat inacceptabil de unii.

ADVERTISEMENT

Andi Manciu, Sorina Coșbuc, Drăgoi Iulian și Cuțurescu Adrian sunt numele care au iscat o adevărată controversă miercuri, 1 iulie, atunci când s-a aflat că fac parte din GCS.

Grupul de Comunicare strategică, compus dintr-un jandarm și mai mulți jurnaliști

Membrii grupului sunt cei responsabili să comunice informații legate de evoluția epidemiei de coronavirus în România.

ADVERTISEMENT

Mai mult în perioada stării de urgență aceștia au decis închiderea unor site-uri pe motiv că propagau știri false, lucru care a revoltat o parte a opiniei publice care nu acceptă îngrădirea anumitor drepturi fundamentale.

Mediafax anunță că din GCS este format din cei patru indivizi, care aparent sunt contestați de o parte a populației, pentru o serie de motive aparent obiective.

ADVERTISEMENT

De exemplu, andi Manciu este consilier de Stat în cadrul Cancelariei Prim-ministrului, Sorina Coșbuc e consilier al lui Marcel Vela, fost reporter Realitatea TV și fostă realizatoare de emisiuni cu Rareș Bogdan.

Adi Manciu (stânga sus), Sorina Elena Coşbuc și Drăgoi Iulian. Sursa foto: Impact.ro
Adi Manciu (stânga sus), Sorina Elena Coşbuc și Drăgoi Iulian. Sursa foto: Impact.ro

Comisarul Drăgoi Iulian, fost ziarist, și jandarmul Cuțurescu Adrian sunt cei care se sfătuiesc cu ministrul Marcel Vela înainte de a comunica cifrele oficiale.

ADVERTISEMENT

Cei din GCS au comis mai multe gafe în ultima vreme. De exemplu, PNL-istul Andi Manciu a trimis la partid datele oficiale, după care au fost puse pe Facebook din greșeală. Comunicatul oficial avea alte cifre decât cele oferite către PNL.

Replică tăioasă a Grupului de Comunicare Strategică

GCS a oferit o replică referitoare la informațiile publicate de Mediafax: „Referitor la articolul publicat de dumneavoastră cu titlul Un jandarm și trei ex-jurnaliști fac parte din Grupul de Comunicare Strategică, facem precizarea că respectivul material conține mai multe informații false, inclusiv cele referitoare la faptul că membrii GCS ar fi plătiți separat printr-o firmă.

Precizăm că membrii GCS nu sunt remunerați distinct pentru activitatea desfășurată în cadrul Grupului. Persoanele care compun GCS sunt remunerate de instituțiile pe care le reprezintă cu salariul curent, fără alte venituri suplimentare rezultate din activitatea în cadrul Grupului.

Totodată, dezmințim considerațiile personale referitoare la unii membrii ai Grupului de Comunicare Strategică care privesc presupuse asocieri cu foști miniștri, aceste informații fiind în totalitate false”.

ADVERTISEMENT