Sport

Cine conduce Supercupa României, primul meci cu arbitraj video. Istvan Kovacs şi Ovidiu Haţegan, în camera VAR

CFR Cluj și Sepsi OSK se vor întâlni în Supercupa României, primul meci de la noi care va beneficia de arbitraj video. Pentru acest joc, CCA a decis să-l delege la centru pe Adrian Cojocaru.
07.07.2022 | 23:46
Cine conduce Supercupa Romaniei primul meci cu arbitraj video Istvan Kovacs si Ovidiu Hategan in camera VAR
CFR Cluj și Sepsi OSK se vor întâlni în Supercupa României, primul meci de la noi care va beneficia de arbitraj video. Pentru acest joc, CCA a decis să-l delege la centru pe Adrian Cojocaru. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Arbitrul de 42 de ani din Galați este cel care a închis sezonul precedent în fotbalul românesc, conducând returul barajului dintre Dinamo și U Cluj în care a fost aproape să fie linșat de fanii ”câinilor”.

Adrian Cojocaru a fost delegat la Supercupa României, primul meci cu arbitraj video

Deși nu este în primii trei cavaleri ai fluierului din țara noastră, Adrian Cojocaru a primit misiunea de a deschide noul sezon. El va conduce Supercupa României dintre campioana CFR Cluj și câștigătoarea Cupei, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, primul meci cu arbitraj video din țara noastră.

ADVERTISEMENT

Cojocaru va fi ajutat de asistenții Valentin Avram și Ciprian Danșa. Cel de-al patrulea oficial va fi Iulian Dima. În camera VAR se vor afla cei mai buni doi arbitri români ai momentului, Istvan Kovacs și Ovidiu Hațegan, acesta din urmă revenit în circuit după infarctul suferit în luna martie.

La partida care se va disputa sâmbătă, 9 iulie, de la ora 20:30, pe stadionul ”Francisc von Neumann” din Arad, Kovacs va fi arbitru VAR, Mihai Artene va fi asistent VAR, iar Hațegan va fi suport VAR.

ADVERTISEMENT

Bilete ieftine la Supercupă

Pentru a atrage un număr cât mai mare de suporteri, chiar și neutri, nu doar ai celor două oponente care își vor disputa trofeul pus în joc, FRF a decis să plafoneze prețul biletelor. Astfel, un fan va achita 25 de lei pentru a asista la meci din oricare din cele două peluze, sau 50 de lei pentru a lua loc în oricare sector al tribunelor.

A devenit o obișnuință ca la Supercupa României accesul copiilor până în 14 ani să fie gratuit. Și în acest an FRF oferă această facilitate tinerilor care vor să-i vadă la treabă pe campionii României, CFR Cluj, și pe deținătorii Cupei, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

ADVERTISEMENT

Vară de foc pentru CFR Cluj

Meciul din Supercupa României vine pentru CFR Cluj între cele două partide cu Pyunik Erevan, din turul 1 preliminar al Champions League. Tehnicianul ardelenilor a anunțat de mult timp că va folosi formule diferite de echipă pentru a nu risca să se acumuleze oboseala.

Programul de foc al campioanei României va continua și după această perioadă. În prima etapă din SuperLiga, CFR Cluj va primi vizita Rapidului, în weekend-ul 16-17 iulie. La mijlocul săptămânii următoare, ardelenii ar trebui să joace în turul 2 preliminar al Champions League. Dacă nu vor trece de Pyunik, ardelenii vor coborî direct în turul 2 preliminar din Conference League.

ADVERTISEMENT

La începutul lunii septembrie, înainte de prima etapă din faza grupelor din cupele europene, CFR Cluj o va întâlni, pe Arena Naţională, pe FCSB. O săptămână mai târziu, ardelenii vor primi vizita Universităţii Craiova, meci care va încheia o săptămână de foc pentru campioana României. În weekend-ul 22-23 octombrie, în ultima etapă a turului, are loc derby-ul U Cluj – CFR Cluj.

ADVERTISEMENT