News

Cine decide situația elevilor de la şcoala Titu Maiorescu din Iași! Ichim Oana, director: „Ei au preluat, așteptăm să ne spună acum când putem începe”. Exclusiv

02.06.2020 | 12:27
Cine decide situatia elevilor de la scoala Titu Maiorescu din Iasi Ichim Oana director Ei au preluat asteptam sa ne spuna acum cand putem incepe Exclusiv
9 oameni au fost testați la Școala Titu Maiorescu. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat cine decide situația elevilor de la şcoala Titu Maiorescu din Iași, unitate de învățământ unde a fost descoperit un caz de coronavirus. Vorbim despre o persoană angajată în corpul nedidactic, persoană care nu a intrat în nicio clipă în contact cu elevii.

Cine decide situația elevilor de la şcoala Titu Maiorescu din Iași!

Un lucru este clar – elevii din clasele a 8-a nu vor mai merge la școală și continuă în acest moment pregătirea online pentru Evaluarea Națională.

ADVERTISEMENT

„Da, în acest moment școala este închisă. Nu vă pot spune când o să aibă loc redeschiderea, acest lucru îl poate confirma numai DSP. De altfel ei au preluat cazul, de acum încolo ei sunt cei care decid totul și în situația noastră”, a spus exclusiv pentru FANATIK, Ichim Oana, directorul școlii.

Ichim Oana, director: „Ei au preluat, așteptăm să ne spună acum când putem începe”

„Nu este vorba de un profesor, într-adevăr, discutăm despre o persoană care face parte din corpul nedidactic.

ADVERTISEMENT

Toți cei care au intrat în contact cu el au fost testați împotriva COVID-19. Vorbim de 9 oameni. O persoană, cea despre care vorbim a ieșit pozitiv, celelalte 8 negativ”, a mai transmis directorul instituției de învățământ.

Interesant este că sindicatul este cel care a plătit testele COVID-19 pentru toți cei 9 oameni care au avut nevoie. Din păcate, unul dintre ele s-a întors pozitiv și a aruncat liniștea în aer.

ADVERTISEMENT

„Până în acest moment am ținut legătura cu cei de la Inspectoratul Școlar, cu dânșii am comunicat foarte bine, ei au fpst tot timpul alături de noi și le-am spus exact ceea ce se petrece.

Ne-au ajutat și cei de la USLIP Iași, de altfel trebuie spus că ei sunt cei care ne-au plătit testele, sindicatul”, a mai spus Ichim Oana

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că situaţia de la „Titu Maiorescu” a fost scoasă la iveală chiar de reprezentanţii Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Iaşi. Mai mulți părinți au luat foc la adresa autorităților pe care le-au acuzat pentru felul în care au gestionat întreaga situație.

„De 3 luni de zile ministrul Învăţământului îndeamna părinţii să-şi lase copiii la cursuri şi îi asigură de cele mai serioase măsuri pentru sănătatea şi siguranţa copiilor!

Da, copilul meu nu este obligat să meargă la cursuri şi nici nu o va face, dar sunt copii care vor merge, iar la examen sunt toţi obligaţi să participe”, a scris un părinte pe o rețea de socializare.

 

ADVERTISEMENT