Life

Cine e Alex Cotoi de la One true singer. Melodiile lui au depășit granițele României

Alex Cotoi este noul Marius Moga al muzicii românești. Producțiile sale au făcut ravagii nu doar în România, ci și peste granițe. În prezent, este, printre altele, și jurat la One true singer.
15.04.2022 | 17:29
Alex Cotoi, jurat la One True Singer. Foto: Instagram
ADVERTISEMENT

În urmă cu mai bine de zece ani, Marius Moga era producătorul muzical numărul unu al României, însă vremurile s-au schimbat. Alex Cotoi ocupă un loc de cinste în fruntea geniilor muzicii actuale, având în palmares o serie de melodii cu un succes zdrobitor în țară, dar și în străinătate.

Cine e Alex Cotoi de la One True Singer și ce succese are

Sickotoy, așa cum se semnează pentru public, este jurat în super-show-ul One True Singer de pe HBO Max. Producătorul care caută următorul star al muzicii în reality-show-ul de la HBO a lansat o serie de melodii de succes. A cucerit din prima charturile din Balcani și din Turcia.

ADVERTISEMENT

Deși nu e un nume care să fie cunoscut la fiecare colț de stradă, dacă e să aruncăm o privire asupra realizărilor sale, ne vom da seama că vorbim despre o adevărată legende vie a muzicii din România.

Ca să nu pară o exagerare, e de menționat simplul fapt că Alex Cotoi are un Grammy în palmares. A luat trofeul pentru „cel mai bun album de latin rock, alternative urban” datorită colaborării sale cu Pitbull, Mohombi și Wisin.

ADVERTISEMENT

Colaborări cu Roxen, Minelli și Ilkay Sencan

În vârstă de 37 de ani, Alex este omul din spatele multor piese de succes ale unor artiști adulați de toată lumea. Practic, este tăticul multor hituri pe care românii le ascultă sau dansează în cluburi. A colaborat, printre alții, cu Roxen, Delia Matache, Inna sau Irina Rimes.

Alex este omul care, având în spate întreaga desfășurare de forțe de la Global Records, le-a propulsat pe marea scenă a muzicii pe Minelli și Roxen.

ADVERTISEMENT

Vibe-ul melodiilor pe care le produce amintește, de departe, de perioadele de succes ale trupelor Morandi și Akcent, stiluri ceva mai actualizate.

Una din melodiile cu care Cotoi s-a afirmat în Turcia, de pildă, este „Dum dum”, în colaborare cu Ilkay Sencan”. Alex a scos și alte piese cu care a rupt gura târgului precum „You don t love me” (Roxen) și „Addicted” (Minelli).

ADVERTISEMENT

 

Tags: