Sport

Cine e Andrei Nicolescu, noul președinte al lui Dinamo! S-a certat la cuţite cu Victor Angelescu, după ce a fost îndepărtat de la Rapid

Fanatik a aflat că Dinamo are noi investitori care au misiunea de a salva clubul de la faliment, iar cel care va conduce destinele ”câinilor” este Andrei Nicolescu.
24.02.2023 | 17:14
Cine e Andrei Nicolescu noul presedinte al lui Dinamo Sa certat la cutite cu Victor Angelescu dupa ce a fost indepartat de la Rapid
Fanatik a aflat că Dinamo are noi investitori care au misiunea de a salva clubul de la faliment, iar cel care va conduce destinele ”câinilor” este Andrei Nicolescu. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Posesor al unui pachet de 72,27% din acțiunile clubului prin intermediul firmei Lotus, Dorin Șerdean a ajuns la un acord pentru a le ceda unui gigant financiar care va salva gruparea ”alb-roșie” de la faliment.

Andrei Nicolescu, șef la Dinamo după ce a fost în conducerea Rapidului

Din informațiile obținute în exclusivitate de FANATIK, la finalul săptămânii trecute, Dorin Șerdean a bătut palma cu firma Red&White, căreia i-a vândut acțiunile pe care le deținea la Dinamo contra unei sume de 500.000 de euro, iar în fruntea ”câinilor” se va afla Andrei Nicolescu.

ADVERTISEMENT

De profesie avocat, Andrei Nicolescu a fost în urmă cu câțiva ani vicepreședinte la Rapid și investitor alături de Victor Angelescu, atunci când giuleștenii au renăscut și au plecat la un nou drum din Liga 5.

În vârstă de 46 de ani, acesta a fost îndepărtat din conducerea clubului Rapid în primăvara anului 2021 și s-a speculat foarte mult că nu a mai fost dorit de președintele Daniel Niculae. Doar că Nicolescu nu a renunțat așa ușor și s-a ajuns la tribunal.

ADVERTISEMENT

Mai exact, avocatul l-a dat în judecată pe fostul său partener, Victor Angelescu, cerând restituirea sumelor investite la gruparea din Giulești. Era vorba de 5 milioane de euro, însă Nicolescu nu a avut câștig de cauză.

Angelescu a contestat cooptarea lui Dan Șucu la Rapid

”Am împrumutat timp de trei ani și jumătate clubul cu sume care nu sunt considerabile la nivelul unei echipe de prima ligă. Când discutam despre viitor împreună cu Victor Angelescu, am optat amândoi pentru amânarea oricărei restituiri, ca să putem construi în viitor fără o povară financiară.

ADVERTISEMENT

Am fost înșelat, dar în în viață sunt multe evenimente din care trebuie să înveți. Cel mai important e că atunci când a fost greu, lângă Rapid au fost destul de puțini. Acum, în prima ligă, se găsesc mai ușor salvatori născuți rapidiști”, declara Andrei Nicolescu în vara lui 2021, pentru prosport.ro.

În toamna anului trecut, Nicolescu a deschis un nou front de luptă cu mai vechii săi prieteni de la Rapid. Fostul vicepreședinte al giuleștenilor s-a adresat Tribunalului București pentru a anula hotărârile luate în cadrul ședinței Adunării Generale a Acționarilor, cea în care Dan Șucu a fost cooptat ca acționar alături de Victor Angelescu.

ADVERTISEMENT

Prin acest proces, Nicolescu sesiza faptul că Academia Rapid, acționar minoritar în cadrul SC Fotbal Club Rapid 1923 SA, nu și-a activat dreptul de preferință în cadrul AGA și, astfel, procentul de acțiuni i-a fost diminuat în urma majorării de capital social.

Se vehiculează sume importante de bani la Dinamo

Acum, Andrei Nicolescu va trebui să uite de legăturile pe care le-a avut la Rapid și să se dedice în totalitate proiectului de la Dinamo, acolo unde are misiunea, deloc ușoară, de a salva clubul de la faliment.

Afacerea a fost realizată și cu sprijinul lui Nicolae Badea, un mare dinamovist, care i-a pus în legătură pe cei de la Red & White cu Dorin Șerdean. Totul este pus la punct în cele mai mici amănunte, actele au fost deja redactate și se așteaptă doar semnarea lor. Cel mai probabil evenimentul va avea loc luni, 27 februarie, în ziua meciului cu Unirea Constanța.

Red&White a fost înființată în octombrie 2022 și, conform Oficiului Național al Registrului Comerțului, citat de prosport.ro, are drept asociați pe Andrei Nicolescu, cu 60%, respectiv Eugen Gheorghe Voicu, cu 40%. Dorin Iacob, tatăl lui Vlad Iacob, administratorul special de la Dinamo, figurează ca administrator al societății.

Red&White, firma care a cumpărat pachetul majoritar de la Dinamo deținut de Dorin Șerdean, este un SRL (o societate cu răspundere limitată) care va fi transformată într-o societate pe acțiuni. Printre acționarii Red&White vor intra doi ”uriași” din punct de vedere financiar: fondul de investiții Certinvest și grupul imobiliar The One.

Fiecare dintre acești doi giganți va contribui în primă fază cu sume imense pentru salvarea lui Dinamo. La prima strigare, Certinvest va aduce un aport de capital de 5 milioane de euro, în timp ce The One va veni cu două milioane de euro.

Dar nu vor fi singurii oameni cu bani care se vor alătura Red&White. Din informațiile obținute în exclusivitate de FANATIK, în firma Red&White va deține acțiuni și Vladimir Cohn, un mare dinamovist cu o avere de câteva sute de milioane de euro, un miliardar cu afaceri în domeniul energiei și unul în domeniul viticol.

Clubul Dinamo va fi condus în continuare de Vlad Iacob, actualul administrator special, căruia i se va alătura la comandă și Andrei Nicolescu.

ADVERTISEMENT