Fotbal international

Cine e antrenorul Spaniei, Robert Moreno. A fost paznic la benzinărie și administrator de bancă!

27.08.2019 | 21:15
Cine e antrenorul Spaniei Robert Moreno A fost paznic la benzinarie si administrator de banca

Selecționerul echipei naționale a Spaniei, Luis Enrique, s-a retras din funcție în această vară din cauza unor probleme personale, iar postul de antrenor a fost preluat de mai puțin cunoscutul Robert Moreno. Acesta va conduce reprezentativa iberică la meciul cu formația României din preliminariile Campionatului Mondial din 2020.

Cine e antrenorul Spaniei, Robert Moreno

Puțină lume știe cine este Roberto Moreno, omul care îi va avea sub bagheta sa pe Sergio Ramos, Sergio Busquets, Isco, Alvaro Morata sau David De Gea, iar în rândurile următoare vom încerca să-l prezentăm pe Roberto Moreno. În vârstă de 41 de ani, el este cel mai tânăr selecționer al Spaniei în ultimii 70 de ani și al treilea din toate timpurile. Deși lipsit de experiență la nivel internațional, Moreno are avantajul de a fi crescut cu filozofia ofensivă a Barcelonei.

Robert Moreno a jucat fotbal la echipe modeste până la 24 de ani, atunci când a decis să meargă pe calea antrenoratului și în scurt timp și-a luat licențe pentru toate nivelurile. A terminat Universitatea de Comerţ şi Relaţii Internaţionale din Barcelona, după ce a renunţat la Facultatea de Drept în anul trei și în același timp a lucrat ca agent de pază în benzinărie, apoi agent de vânzări la El Corte Ingles şi administrator la o bancă.

Roberto Moreno și Luis Enrique discutând în timpul unui antrenament al echipei naționale a Spaniei

Roberto Moreno a fost umbra lui Luis Enrique în ultimii 9 ani

Noul selecționer al Spaniei și-a început cariera de antrenor în 2003 și a pregătit pe rând formațiile Penya Blaugrana Collblanc, Marianao Poblet, Hospitalet, Castelldefels şi Damm. În 2010 a început colaborarea cu Luis Enrique la Barcelona B, ocupând funcția de scouter, iar apoi l-a urmat pe fostul fotbalist la AS Roma, Celta Vigo și apoi la prima echipă a Barcelonei. El este considerat unul dintre oamenii care au folosit pentru prima dată în Spania analiza video, iar în 2013 a publicat cartea ”Reţeta mea pentru 4-4-2”.

Pentru Moreno, care acum folosește sistemul 4-3-3, partida România – Spania va fi prima ca selecționer al reprezentativei ibericce. Meciul din preliminariile Campionatului European din 2020 sse va disputa joi, 5 septembrie, de la ora 21:45, pe Arena Națională, și va fi transmis în format LIVE VIDEO și LIVE TEXT pe FANATIK.