News

Cine e AUR, partidul care a obținut un rezultat surpriză la alegerile parlamentare

06.12.2020 | 23:17
Cine e AUR partidul care a obtinut un rezultat surpriza la alegerile parlamentare
Cine e AUR, partidul care a obținut un rezultat surpriză la alegerile parlamentare. Foto: colaj Facebook
ADVERTISEMENT

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) este marea surpriză la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Formațiunea politică condusă de George Simion a fost creată în septembrie 2019.

Scrutinul din 2020 scoate în prim-plan un partid neașteptat care, potrivit exit-poll-ului Curs Avangarde, a trecut pragul electoral de 5% și poate juca, ulterior, un rol în Parlamentul României.

ADVERTISEMENT

Astfel, AUR a obţinut la Camera Deputaţilor 5,7%, iar la Senat – 5,20, potrivit Curs Avangarde.

Îți spunem cum a fost creat acest partid, cine este liderul său, dar și ce doctrină politică îmbrățișează. FANATIK îți oferă rezultatele exit-poll în timp real. De asemenea, AICI ai toate informațiile legate de prezența la vot la alegerile din 2020.

Cum a apărut AUR? Sondajele nu-i ofereau vreo șansă la alegerile parlamentare

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) este un partid politic din România, înființat în septembrie 2019 de către activistul unionist și candidatul de la alegerile europarlamentare ale aceluiași an George Simion.

ADVERTISEMENT

AUR a avut primul congres în 24 ianuarie 2020, conducerea aleasă fiind formată din doi copreședinți: George Simion și fostul jurnalist Claudiu Târziu. Președinte al senatului partidului este scriitorul Sorin Lavric, unul dintre membrii comitetului de inițiativă „România pentru Familie”.

Care e doctrina AUR? ”Nu vrem o Europă cu o capitală unică, guvern unic și parlament unic”

Foto: Facebook

Alianța pentru Unirea Românilor  își propune ”să realizeze unitatea românilor, oriunde s-ar regăsi aceștia, la București, Iași, Timișoara, Cernăuți, în Timoc, Italia sau Spania, pentru însăși existența noastră ca neam,” se anunță pe site-ul partidului.

ADVERTISEMENT

Are filiale în 22 de țări din Europa și America de Nord. Doctrina AUR se bazează pe patru piloni: familia, patria, credința, libertatea.

Este un partid conservator, iar pe plan extern anunță că dorește o ”Europa a națiunilor, nu un suprastat federal cu capitală unică, guvern unic și parlament unic.”

ADVERTISEMENT

”Un imperiu socialist de ordin federal este o utopie pe care doctrina A.U.R. nu o poate împărtăși. Nu credem în Statele Unite ale Europei și ne vom opune programatic acestei tendințe de hegemonie nefastă. Suntem în mod răspicat împotriva colonizării Europei cu populații alogene. În acest sens, doctrina A.U.R. are multe puncte comune cu Declarația de la Paris a intelectualilor conservatori din 2018,” se anunță pe site-ul partidului.

Care sunt obiectivele AUR? Vrea unirea cu Republica Moldova

Alianța pentru Unirea Românilor  urmărește relații cât mai strânse cu Republica Moldova și ”sprijină necondiționat integrarea acesteia în Uniunea Europeană, posibilă prin unire.” 

Unirea cu Republica Moldova este unul dintre principalele obiective pe termen lung pe care a anunțat că și le propune Alianța pentru Unirea Românilor.

  • ”Reunificarea nu este doar o datorie față de frații noștri de peste Prut, un act firesc, legitim al poporului român, ci și o cale de dezvoltare economică și afirmare pe plan internațional,” conform AUR.

Partidul care a surprins pe toată lumea la rezultatele provizorii de la alegerile parlamentare a trasat o serie de obiective, conform paginii oficiale a Alianței pentru Unirea Românilor.

  • Asumarea reunirii cu Republica Moldova ca proiect de țară și prioritate în strategia națională și europeană de securitate, dezvoltarea regională și în consolidarea flancului estic al NATO
  • Libertate personală, religioasă, economică, politică
  • Stat de Drept, justiție independentă și funcțională
  • Egalitate în fața legii
  • Egalitate de șanse
  • Transparență, meritocrație și responsabilitate
  • Un aparat instituțional simplificat, depolitizat, eficient, bazat pe competențe
  • Acces liber și egal la vot pentru toți cetățenii români indiferent unde se află
  • Guvernare eficientă, atât la nivel național cât și european, în baza unei strânse cooperări între sectorul public, privat și inițiativele civice
  • Economie de piață liberă
  • Respect pentru proprietate, care este inviolabilă
  • Presă liberă, nu aservită
  • Cetățenie activă
  • Protejarea, promovarea și exploatarea sustenabilă a resurselor naționale de la patrimoniul natural si cultural la resursele umane
  • Promovarea și garantarea la nivel european a drepturilor și libertăților celor peste 10 milioane de români din afara granițelor în spiritul reciprocității și a unei cât mai strânse cooperări între statele membre și partenere UE.

Cine este George Simion – liderul partidului AUR?

Foto: Facebook

George Simion, în vârstă  de 34 de ani, este fondatorul partidului AUR – Alianță pentru Unirea Românilor. Acesta este activist unionist născut la Focșani.

Este fondator al Platformei Unioniste Acțiunea 2012 și al Alianței pentru Centenar. A scris și o carte intitulată „Blocați în labirint‟, o radiografie a parcursului Republicii Moldova, de la apariția sa ca stat și până în ziua de astăzi.

A absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București în 2005. A urmat până în 2008 cursurile de licență ale Facultății de Administrație și Afaceri a Universității din București. Studiile le-a continuat cu un masterat la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, în perioada 2008-2010, cu specializarea „Crimele comunismului‟.

Organizează în 2008 Marșul pentru București. Tot în capitala țării, George Simion critică vehement persoana fostului președinte al României, Ion Iliescu.

În 2018 George Simion este organizatorul „Marii Adunări Centenare‟ de la Chișinău, la care au participat 100 000 de unioniști.

Acesta este pasionat și de fotbal. FANATIK ți-a relatat AICI cum George Simion a fost prezent în tribunele stadionului “Serravalle” la meciul cu Croaţia U21 de la turneul final de Campionat European de tineret.

ADVERTISEMENT