Fotbal intern

Cine e Bogdan Bălănescu, actualul „șef” al lui Ionuț Negoiță. Portret în alb, roșu și negru! Hulit de fani, „expert în contracte”, „dinamovist 100%”, „dresură de foci”! Exclusiv

09.06.2020 | 21:45
Cine e Bogdan Balanescu actualul sef al lui Ionut Negoita Portret in alb rosu si negru Hulit de fani expert in contracte dinamovist 100 dresura de foci Exclusiv
Cine e Bogdan Bălănescu, actualul „șef” al lui Ionuț Negoiță. Portret în alb, roșu și negru! Hulit de fani, „expert în contracte”, „dinamovist 100%”, „dresură de foci”! Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Bogdan Bălănescu este o persoană importantă și influentă la Dinamo. Secretarul general promovat director general la începutul lui aprilie 2019 este în birourile clubului de peste 21 de ani. Din cei 45 pe care îi are în buletin…

Cine e Bogdan Bălănescu, actualul „șef” al lui Ionuț Negoiță. Portret în alb, roșu și negru! Hulit de fani, „expert în contracte”, „dinamovist 100%”, „dresură de foci”!

Nu ne întoarcem la vremurile când Bogdan Bălănescu era organizator de competiții la Centrul de Copii și Juniori al clubului Dinamo, dar trebuie să amintim că în urmă cu un an, a avut conflicte dure cu suporterii după plecarea lui Mircea Rednic.

ADVERTISEMENT

Asociat de fani cu izgonirea „Puriului”, Bălănescu a fost ținta predilectă a acestora pentru a-l forța să plece, chiar cu argumente… violente! I-au vopsit mașina, l-au așteptat în fața casei și l-au altoit „câinește”!

Mai ales după a fost adus Eugen Neagoe în locul lui Rednic, mișcare cel puțin inabilă având în vedere deosebirea incomensurabilă dintre trecutul de „câine roșu” al lui Rednic și cel de „leu oltean” al lui Neagoe. Deznodământul soluției (ratate) Neagoe se știe și nu mai necesită niciun comentariu…

ADVERTISEMENT

Neagreat de suporteri, Bălănescu și-a făcut în continuare treaba de director general, fiind în egală măsură apreciat sau contestat de cei cu care a avut ocazia să lucreze.

Concluzia spirituală a suporterilor din PCH

Suporterii din PCH cred despre Bălănescu că „este un dinamovist vero, unul dintre cei mai buni specialiști în România în cea ce privește munca de back-office, contracte, legislație, contracte cu federația, cu liga…”.

ADVERTISEMENT

Dar, spun tot „câinii” din peluză, „este foarte slab ca director general… a greșit enorm în momentul în care a ajuns director general la Dinamo, a fost o pălărie prea mare pentru el… Sau a greșit tocmai pentru că a fost prea atașat de club…”

„Cert este că a reușit contraperfomanța de a se sinucide profesional într-un singur an, anulând lucrurile bune făcute în cei 21 de ani de când e la Dinamo”. Concluzia este în spiritul PCH, adică… spirituală!

ADVERTISEMENT

„Ca director general este unul dintre cei mai slabi pe care Dinamo i-a avut, la fel cum este unul dintre cei mai buni oameni de birou pe care Dinamo i-a avut”

Cornel Dinu l-a trimis în Italia să se școlească în administrație sportivă

Cornel Dinu, de exemplu, a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că  Bogdan Bălănescu este „un «câine» pur-sânge și unul dintre puținii specialiști incontestabili în administrarea și prezentarea raporturilor contractuale ale unei echipe de fotbal”.

Este normală părerea bună a „Procurorului” având în vedere că îl consideră pe Bălănescu cumva „opera” sa pentru că l-a trimis pe acesta în Italia să se specializeze în administrație sportivă pe când era președinte la Dinamo, la începutul anilor 2000.

„Pe undeva am și eu un merit, pentru că pe la începutul anilor 2000, simțind că e un tip care vrea să învețe și are capacitate pentru așa ceva, l-am trimis la o firma de avocatură în Italia… «Pavia e Ansaldo» din Milano, unde l-am pus în legătură cu cel mai bun specialist al italienilor în contracte sportive, Vittorio Rigo. Acolo a învățat totul despre conducerea administrativă a unul club de fotbal”

„Din punct de vedere administrativ, Bălănescu este unul dintre cei mai buni specialiști. Un expert. Din punct de vedere fotbalistic… e greu să mă pronunț… Eu sunt pretențios. Expertiza sa ar trebui dublată fotbalistic de adevărați specialiști care au jucat fotbal. Singurul de acolo care știe fotbal este Dănciulescu”

 „Procurorul” schimbă „pledoaria”: „Când vrei să reaprinzi focul sacru al lui Dinamo, n-o faci cu petarde”

 Eee, și aici, la expertiza fotbalistică, pledoaria „Procurorului” la adresa lui Bălănescu capătă accente critice.

„În ultimul an, ca atunci când devine chiorul împărat în țara orbilor, soarta celor pe care îi conduce devine periculoasă, îndoielnică. Acoperit de acest dinamovism de necontestat, s-a amestecat în fotbal și, dacă nu s-a ales deja, se poate alege praful”

„A încercat să facă bine lui Dinamo aducând de la Centrul de Copii și Juniori, de care s-a ocupat foarte bine, oameni cu o specializare aparte, specifică acelui sector să decidă la echipa mare. Și asta a costat pe Dinamo”

„A adus la Academia Dinamo, să decidă la Universitate oameni care n-aveau decât cursul primar”

„Când vrei să reaprinzi focul sacru al lui Dinamo, n-o faci cu petarde”

„Și mai este ceva. În fotbal, când ești atașat de o echipă, din utilul necesar al acesteia nici măcar cu o mână să nu-ți faci plăcut propriu. Trebuie să ai suflet pentru cei cu care lucrezi dacă și ei știu de ce are nevoie Dinamo”

„Când într-adevăr ții cu o echipă, aduci să o conducă academicieni în fotbal, nu învățăcei din cursul primar de formare a jucătorilor, care este junioratul”

„Și dacă tot ești dinamovist, impui să fie promovați jucătorii proprii, conform tradiției clubului, și nu aceștia să se antreneze fictiv în spatele porții ca să fie aduse toate trompetele străinătății”

„Când vorbim de competență pur fotbalistică, una e să știi să faci foarte bine contracte și alta este, dramatic de important, să știi la cine, cui să faci contracte”

„Și la fel, una e să faci foarte bine contracte și să aperi interesele clubului în forurile decizionale ale fotbalului și alta e să vezi la cine faci contracte”

„Când ești obligat să înoți într-un fluviu murdar, nu te sprijini cu picioarele de mâl ca aducându-l la suprafață să murdărești și mai mult apa”

 Nicolae Badea: „Un dinamovist sută la sută, profesionist desăvârșit”

Fostul acționar principal Nicolae Badea îl cunoaște, iarăși, foarte bine pe Bogdan Bălănescu, se poate spune că l-a văzut „crescând” la Dinamo. În exclusivitate pentru FANATIK, Nicolae Badea l-a caracterizat drept „un profesionist desăvârșit, format în Dinamo, cu o activitate îndelungată în Dinamo, atât pe plan intern, cât și pe plan internațional”.

„O competență discretă, dar esențială. Un dinamovist sută la sută. În plan subiectiv, de multe ori, chiar prevalează dinamovistul din el în detrimentul competenței altfel indubitabile”

Prunea s-a exprimat cel mai elocvent, Lupu și Kiriță l-au „mușcat” pe Bălănescu

Părerile bune anterioare sunt în totală contradicție cu încă președintele lui Dinamo până pe 13 iunie, Florin Prunea, care, contactat de FANATIK pentru a-l caracteriza pe directorul general de la Dinamo, a fost foarte scurt și elocvent: „Pentru mine Bălănescu nu există”. Fără comentarii.

Alți doi foști jucători dinamoviști de marcă, Dănuț Lupu și Giani Kiriță, l-au „mușcat” de asemenea pe Bogdan Bălănescu.

„Bălănescu de când e la Dinamo le tot spune că e bine. E o situație puțin mai complicată. Într-adevăr, nu aș vrea să fiu nici în locul lui Mihalcea, nici în locul jucătorilor care sunt acum la Dinamo. Credeți că Bălănescu a adus bani la această echipă vreodată? Să știți că Bălănescu e un tip foarte corect, face numai ceea ce îi spune șeful!” – Dănuț Lupu

„Bălănescu ne aducea covrigi şi ceaiuri când jucam noi. Despre ce vorbim, e pe acolo. Ai văzut când dai cu biciul la circ şi e dresură de foci, vine şi el. Când dă Negoiţă cu biciul, apare şi el. Mai elegant, un executant” – Giani Kiriță

 Bogdan Bălănescu: „Nu sunt omul nimănui! Sunt omul lui Dinamo și voi fi omul lui Dinamo indiferent cine vine după Ionuț Negoiță!”

 Lăudat de unii, „hingherit” de alții, amenințat cu bătaia de ultrași, Bogdan Bălănescu este, deocamdată, „câinele” care taie și spânzură în „haită”. FANATIK l-a contactat pe directorul general de la Dinamo pentru cea mai autorizată părere despre… Bogdan Bălănescu!

„S-a spus despre mine că sunt omul lui Nicolae Badea, apoi s-a spus despre mine că sunt omul lui Ionuț Negoiță. Nu sunt omul nimănui! Sunt omul lui Dinamo și voi fi omul lui Dinamo indiferent cine vine după Ionuț Negoiță!” 

  •  „Bogdan e cam cel mai vechi om de acolo și eu zic că e bine pregătit din toate punctele de vedere. Cunoaște foarte bine tot ceea ce se întâmplă la Dinamo, este de peste 21 de ani acolo, a lucrat la toate nivelurile, de la juniori la prima echipă” – Florin Bratu
  • „Foarte important, știu că are o legătură bună atât cu Federația, cât și cu Liga. Sunt aspecte importante care îl scot în evidență pe Bălanescu. Este de peste 21 de ani în fotbal și a activat la toate nivelurile la Dinamo, de la juniori până la formația secundă” – Florin Bratu
  • „Bogdan a stat mereu lângă echipă, și e de ceva timp la Dinamo, nu?… peste 20 de ani și știe cu ce se mănâncă fotbalul. E foarte bun pe tot ce înseamnă regulamente și documente. Poate fi un bun manager. Pe partea de fotbal, cel mai indicat este să se ocupe antrenorul” – Claudiu Niculescu
  • „Bălănescu e un băiat care are activitate continuă la Dinamo de vreo 22 de ani, dacă nu mă-nșel… . Cunoaște, așadar, în amănunt problemele administrative ale clubului și a fost implicat întotdeauna în transferuri” – Constantin Anghelache
  • „În plus, cunoaște bine regulamentele FRF. În ultimii ani a participat la pregătirea tuturor documentelor pe care le-au semnat președinții sau directorii generali” – Constantin Anghelache
  • „Este un băiat capabil. Altfel n-ar fi stat atâta timp în cadrul clubului, cu atâtea schimbări de conducere. Degeaba ajungi, însă, într-o astfel de funcție dacă nu ești sprijinit financiar. Dacă va avea bani pe mână, va face treabă. Altfel, fără bani, nu se poate. A trăit lângă echipă foarte mult timp și asta se vede, nici din punct de vedere fotbalistic nu are niciun fel de problemă” – Florin Cheran
  • 3.500 de euro este salariul net al lui Bogdan Bălănescu ca director general la Dinamo
  • 45 de ani are director general dinamovist Bogdan Bălănescu
ADVERTISEMENT