Sport

Cine e Bogdan Chipirliu, fotbalistul care a marcat primul gol pe noul stadion din Ghencea: „E o senzație unică!”

Bogdan Chipirliu a intrat în istoria fotbalului românesc. Atacantul lui CSA Steaua va rămâne drept cel care a marcat primul gol pe noua arenă din Ghencea
07.07.2021 | 21:37
Cine e Bogdan Chipirliu fotbalistul care a marcat primul gol pe noul stadion din Ghencea E o senzatie unica
Cine e Bogdan Chipirliu, fotbalistul care a marcat primul gol pe noul stadion din Ghencea. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Atacantul în vârstă de 28 de ani a declanșat fiesta în tribunele noului stadion Steaua, în minutul 50, atunci când a deschis scorul în amicalul cu OFK Belgrad. A fost primul gol marcat pe bijuteria care a costat 95 de milioane de euro.

Chipirliu a punctat cu capul după o centrare perfectă de pe stânga a lui Neacșu. Purtătorul tricoului cu numărul 77 nu s-a mulțumit doar cu atât și, peste doar 120 de secunde, a realizat „dubla”. După o centrare din partea dreapta în careu, goalkeeperul sârb a respins în față, până la vârful „militarilor”, care a făcut 2-0.

ADVERTISEMENT

Numele lui Bogdan Chipirliu va sta astfel în istoria Stelei lângă cel al lui Gheorghe Tătaru, care a marcat primul gol pe vechiul stadion din Ghencea, la inaugurarea din 1974, atunci când roș-albaștrii au remizat cu OFK Belgrad, scor 2-2.

Cine e Bogdan Chipirliu, primul fotbalist care înscrie pe noul stadion Steaua

Născut pe 21 iulie 1992, la Galați, Bogdan Remus Chipirliu evoluează din 2020 pentru CSA Steaua, echipă la care a ajuns liber de contract după despărțirea de Gloria Buzău. În sezonul trecut, atacantul a contribuit masiv la promovarea roș-albaștrilor în Liga 2, marcând 17 goluri în 17 partide.

ADVERTISEMENT

„Este o senzație unică, mă bucur că am reușit să marchez primul gol pe acest stadion minunat, cu acești suporteri fantastici și mă bucur enorm. S-a tot vorbit despre noi, când îi văd pe domnul Dumitrescu, domnul Balint și toți ceilalți că vorbesc frumos de noi, mă simt mândru.

Cred că stadionul s-ar fi umplut dacă nu erau restricții. Sunt sigur că stadionul va fi plin și la alte meciuri, pentru că fanii sunt aici mereu alături de echipă. Nu depindea de noi să promovăm sau nu, noi vrem să dăm totul la fiecare meci și să fim acolo sus, asta ne dorim, să facem totul pentru suporteri”, a declarat Bogdan Chipirliu, la Digi Sport, după Steaua – OFK Belgrad 6-0.

ADVERTISEMENT

Fost golgheter în Liga 2, n-a confirmat încă pe prima scenă fotbalistică din România

Microbiștii din România au auzit pentru prima dată de numele lui Bogdan Chipirliu în sezonul 2016-2017, atunci când evolua la Juventus București/Daco-Getica, formație care reușea promovarea de pe primul loc în Liga 1. La finalul acelei ediții, atacantul a ieșit golgheterul ligii secunde, cu 29 de goluri marcate în 27 de meciuri.

Prestațiile excelente arătate la formația din cartierul bucureștean Colentina i-au adus lui Chipirliu transferul la Astra Giurgiu, care l-a achiziționat, în iulie 2017, din postura de jucător liber de contract.

ADVERTISEMENT

Liga 1 s-a dovedit a fi însă o pălărie prea mare pentru fotbalistul care măsoară 187 de centimetri. Chipirliu nu a rezistat la Astra decât un singur sezon și jumătate, el fiind lăsat să plece, fără vreo pretenție, la Gloria Buzău.

În lunile petrecute la Giurgiu, primul marcator pe noul stadion din Ghencea a evoluat în 11 partide, perioadă în care a înscris un gol, a oferit o pasă decisivă și a primit un cartonaș roșu. Chipirliu și-a regăsit pofta de gol abia când a ajuns la Steaua, pentru că la Buzău n-a punct decât de trei ori, în nouă partide.

Înaine să ajungă la CSA Steaua, Bogdan Chipirliu a mai evoluat pentru Oțelul Galați, Dunărea Galați, Fortuna Câmpina Juventus București/Daco-Getica, Astra Giurgiu și Gloria Buzău.

  • atacantul lui CSA Steaua a valorat cel mai mult în iunie 2017, 450 de mii de euro
  • 50 de mii de euro este cota acuală a lui Bogdan Chipirliu, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT