News

Cine e bunicuța pomenită de Papa Francisc la Iași. Românca, găsită de jurnaliști: „A fost o ocazie unică în viața mea”

04.06.2019 | 15:54
Cine e bunicuta pomenita de Papa Francisc la Iasi Romanca gasita de jurnalisti A fost o ocazie unica in viata mea

În vizita pe care Papa Francisc a efectuat-o la Iași, la un moment dat, în discursul său, a pomenit o bătrânică, o bunicuță pe care a văzut-o și care l-a impresionat. Suveranul pontif a vorbit foarte frumos despre femeia care i-a înseninat privirea, iar jurnaliștii de la Realitatea TV au aflat identitate acelei bătrâne.

Bunicuța Anica Iancu l-a emoționat pe Papa Francisc

Bunicuța despre care a vorbit Papa Francisc la Iași se numește Anica Iancu și este din satul Bârzulești, comuna Sănduleni din județul Bacău. Femeia spune că faptul că a fost atât de aproape de Sanctitatea Sa reprezintă pentru ea un miracol divin și crede că nu se va mai întâlni niciodată cu o astfel de ocazie în viață.

Papa a povestit pe scenă la Iași, în fața Palatului Culturii că la intrarea în Piață a văzut o bunică, o femeie bătrână care ținea în brațe un nepot de aproximativ două luni. Papa a spus că s-a emoționat când i-a arătat nepoțul și zâmbea complice și le-a spus celor adunați la Iași că nu a avut curajul să o aducă pe bătrână în fața lor, dar și-ar fi dorit.

Bunicuța Anica Iancu a vorbit despre întâlnirea cu Papa Francisc. Sursa foto: Realitatea TV

„Papa a văzut copilul, s-a apropiat de noi și l-a binecuvântat”

Povestea spusă de Suveranul pontif a smuls ropote de aplauze la Iași, iar reporterii de la Realitatea TV au mers apoi pe urmele bătrânei care l-a emoționat pe părintele Bisericii Catolice. Aceștia au stat de vorbă cu bunica Anica, iar declarațiile ei au fost următoarele: „A fost o ocazie unică în viața mea.

Nu cred că o să mă mai întâlnesc cu un asemenea moment, sunt bătrână și nu cred că o să mai ajung. Am plecat un grup de 17 persoane din parohie încă de dimineață, să prindem loc mai în față. În spatele nostru era o doamnă cu un copilaș în brațe care plângea și când s-a apropiat Sanctitatea Sa m-a rugat să îi țin copilul ca să îl binecuvânteze.

L-am luat în brațe, Papa a văzut copilul, s-a apropiat de noi și l-a binecuvântat. Copilașul acela mi-a luminat viața și datorită lui am avut ocazia să fiu în preajma Sanctității Sale”.