Sport

Mihai Stoica face scandal, dar FCSB e adevărata favorită a arbitrilor! Meciul cu UTA, o nouă dovadă clară

FANATIK a analizat erorile de arbitraj din meciurile celor de la FCSB și CFR Cluj. Rezultatul este unul clar: FCSB e avantajată, iar meciul cu UTA confirmă că Mihai Stoica se vaită degeaba!
06.12.2021 | 00:20
Mihai Stoica face scandal dar FCSB e adevarata favorita a arbitrilor Meciul cu UTA o noua dovada clara
Mihai Stoica și Dan Petrescu
ADVERTISEMENT

Brigada condusă de Marian Barbu a făcut praf partida FCSB – UTA scor 2-1 și a acordat două penalty-uri pentru gazde, la faze la care nu se impunea acest lucru. Într-o intervenție pentru FANATIK, Adrian Porumboiu a comentat situația scandaloasă.

Marian Barbu a făcut praf FCSB – UTA 2-1, la doar o zi după ce Mihai Stoica acuza că titlurile în Liga 1 sunt decise de arbitri

Barbu a dat un penalty pentru FCSB în prima repriză, la o fază la care Octavian Popescu trebuia să ia galben pentru simulare. Apoi a dictat pe final o altă lovitură de pedeapsă pentru FCSB, cea din care gazdele s-au impus. La acea fază, mingea ieșise în aut pe atacul echipei lui Petrea.

ADVERTISEMENT

Arbitrajul românesc este aspru contestat, mai cu seamă de cele mai bogate echipe din Liga 1: CFR Cluj și FCSB. În fiecare sezon, cele două formații se acuză reciproc de favoritism din partea arbitrilor, dar care e adevărul?

FANATIK a analizat partidele campioanei și vicecampioanei României, până în etapa a 18-a, din actualul sezon, pentru a afla care dintre cele două echipe deține titlul de „campioana arbitrilor”.

ADVERTISEMENT

Mihai Stoica acuză arbitrajul din Chindia Târgoviște – CFR Cluj 0-1

Câștigătoarea partidei Chindia Târgoviște – CFR Cluj, scor 0-1, a fost decisă de reușita lui Billel Omrani, din minutul 21. Însă, golul marcat de atacantul francez a fost precedat de un henț comis de Valentin Costache și pe care „centralul” Horia Mladinovici nu l-a sancționat.

În urma acestei erori, Mihai Stoica, managerul general de la FCSB, a avut un discurs dur la adresa arbitrajului românesc. Acesta susține că trei dintre cele patru titluri obținute de CFR Cluj, în ultimii ani, au fost câștigate datorită greșelilor de arbitraj.

ADVERTISEMENT

„Eu fac scandal de patru ani, iar CFR Cluj câştigă campionate peste campionate cu greşeli de arbitraj. Eu cred că trei campionate din patru au fost câştigate exclusiv datorită greşelilor de arbitraj. Au fost greşeli prea mari şi clare.

La meciul cu Chindia Târgovişte, a fost o greşeală care nu poate să fie explicată. Radu Petrescu nu poate să se ducă să le explice şefilor lui această fază.

ADVERTISEMENT

De ani de zile se discută de VAR, iar nouă tot ni se spune cât mai trebuie să treacă. S-a spus că o să avem în play-off, dar nu o să fie. Suntem bătaia de joc a tuturor”, a declarat Mihai Stoica, la Telekom Sport.

Mihai Stoica face scandal, dar FCSB e mai favorizată decât CFR Cluj

Deși Mihai Stoica susține că CFR Cluj este favorizată de arbitri, realitatea este alta. Până în acest moment, CFR Cluj și FCSB au jucat 18 partide din actualul sezon de Liga 1.

FANATIK a analizat erorile de arbitraj din partidele celor două candidate la titlu, iar rezultatul este clar: FCSB e mai favorizată decât CFR Cluj!

Concret, arbitrii au comis 2 greșeli evidente contra FCSB-ului, în timp ce, în cazul CFR-ului, au avut loc 3 astfel de greșeli. La capitolul „greșeli pro”, tot FCSB iese învingătoare, formația bucureșteană beneficiind de 9 astfel de erori, iar CFR de 3.

Greșeli de arbitraj flagrante, care le-au avut în prim-plan pe FCSB și CFR Cluj:

  • CS Mioveni – CFR Cluj 0-1, etapa a 4-a: Golul victoriei ardelenilor a fost marcat, în minutul 49, de Claudiu Petrila. Însă, mijlocașul, în vârstă de 21 de ani, a plecat dintr-o poziție de ofsaid, pe care asistentul Vladimir Urzică nu a semnalizat-o. În urma acestui meci, Dumitru Olteanu, președintele CS Mioveni, a făcut un scandal „monstru”, amenințând cu retragerea echipei din campionat.
  • Rapid – FCSB 1-0, etapa a 5-a: În minutul 69, FCSB a trimis mingea în poartă prin Andrei Cordea. Reușita nu a fost validată, deoarece jocul fusese oprit anterior pentru o poziție de ofsaid la Ivan Mamut. Însă, decizia arbitrilor a fost una eronată, deoarece atacantul FCSB-ului nu a jucat mingea.
  • FCSB – FC Argeș 2-1, etapa a 14-a: La golul doi marcat de roș-albaștri, Valentin Gheorghe a lovit mingea cu capul, iar, ulterior, „balonul” a fost deviat în plasă cu mâna de un fundaș al piteștenilor. Problema este că „centralul” Andrei Antonie apucase să fluiere hențul înainte ca mingea să intre în poartă, astfel că ar fi trebuit să întoarcă faza și să dicteze penalty pentru FCSB, însă acest lucru nu s-a întâmplat și a validat golul.
  • FCSB – UTA 2-1, etapa a 19-a: Arbitrul Marian Barbu a dictat eronat două penalty-uri pentru FCSB. În minutul 21, Octavian Popescu a simulat un fault după un contact cu Roger. Al doilea penalty a fost dictat după ce în prealababil Andrei Dumiter a ieșit în afara terenului cu mingea.

Arbitrajul românesc revoltă toate echipele din Liga 1

Nu doar partidele FCSB-ului și CFR-ului au parte de greșeli uluitoare de arbitraj. Erorile grave ale oamenilor, care ar trebui să împartă dreptatea în timpul meciurilor de fotbal, sunt aproape nelipsite din partidele de Liga 1.

Într-un interviu pentru FANATIK, Valeriu Iftime, patronul clubului FC Botoșani, a vorbit despre nivelul foarte scăzut al arbitrajului din România.

„Am avut atâtea situații neplăcute… mai ales acasă. Au fost greșeli de arbitraj impardonabile și nu îmi dau seama cum vom ieși din astea. Am o frică. În România, cel mai frică îmi este de arbitraj. Și nu de greșeli voite, ci de prostie.

Mi se pare extraordinar de complicat și nefiresc ce s-a întâmplat, în ultimul timp, cu arbitrajul. Chiar nu știi cum s-o dai. Nimeni nu corectează, merg înainte ca niște orbi. În orice caz, dacă mi-e frică de ceva, mi-e frică de arbitraj, punct”, a declarat Valeriu Iftime, în exclusivitate, pentru FANATIK.

Greșeli de arbitraj flagrante în actualul sezon de Liga 1:

  • Chindia Târgoviște – Rapid 2-2, în etapa a 16-a: În ultimul minut al timpului regulamentar, atacantul Marzouk a egalat, pentru Rapid, dintr-o poziție evidentă de ofsaid. Din păcate, pentru formația gazdă, asistentul Sebastian Gheorghe nu a ridicat fanionul, astfel că meciul s-a terminat la egalitate.
  • Gaz Metan – Farul Constanța 1-1, în etapa a 17-a: Gazdele au deschis scorul, în minutul 44, prin Vlad Morar. Însă, atacantul medieșenilor se afla într-o poziție de ofsaid, în momentul în care Ronaldo Deaconu i-a pasat mingea. Totodată, potrivit spuselor lui Ion Crăciunescu, la Digi Sport, arbitrul de centru a dictat greșit penalty, pentru Farul Constanța, în prelungiri, la duelul dintre Gabriel de Moura și Adrian Petre. Jefte Betancor a transformat lovitura de pedeapsă în gol, aducând egalitatea pe tabela de marcaj.

  • (P) Cota BETANO pentru Gaz Metan Mediaș – FCSB: 1,70 este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT