News

Cine e copilul de 14 ani care a murit după ce a fost zdrobit de un copac: “Un tragic și nedrept accident”

Alexandru și-a pierdut viața la doar 14 ani după ce mașina în care se afla alături de părinți a fost zdrobită de un copac.
05.02.2023 | 22:23
Cine e copilul de 14 ani care a murit dupa ce a fost zdrobit de un copac Un tragic si nedrept accident
Copil mort într-un accident. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Băiatul a fost victimă a vijeliei care a lovit România, lăsând multă durere în urmă. La 14 ani, adolescentul era sportiv de performanță și juca handbal în echipa școlii, dar și la un club din Timiș.

Cine e copilul de 14 ani care a murit zdrobit de copac

Colegii și antrenorii săi sunt în stare de șoc, potrivit Știrile Pro TV. Alexandru se întoarce cu familia de la schi, însă la intrarea în Reșița un copac s-a prăbușit peste mașina părinților și a străpuns autoturismul.

ADVERTISEMENT

Pasagerul din dreapta șoferului a murit la spital, după ce a fost lovit de copac, fiind vorba de Alex, copilul familiei. Martorii spun că acest copac se afla în pădure la 10 metri distanță de șosea, însă a fost doborât peste mașină de vântul puternic.

Băiatul a fost transportat de urgență la spital de salvatorii de la SMURD, însă era deja în stare extrem de gravă și nu a mai putut scăpa cu viața.

ADVERTISEMENT

”S-au început manevrele de resuscitare, împreună cu echipajul medical de la SAJ. Un tânăr prezenta un traumatism cranio cerebral deschis și am făcut tot ce era posibil. Medicii au încercat aproape două ore să îl resusciteze, însă din nefericire la ora 18:10 au declarat decesul”, a transmis Vasile Martin, comandant echipaj SMURD.

Tatăl adolescentului e primul care a postat pe Facebook un mesaj emoționant, după trecerea în neființă a fiului său: ”Cu infinită durere și lacrimi pe terminate vă anunțăm că unicul nostru fiu și campionul nostru, a încetat din viață ieri, într-un tragic și nedrept accident”.

ADVERTISEMENT

Alexandru Meteșan sau Mete, așa cum era alintat de prieteni, juca handbal de performanță inclusiv la un club din Timiș. Pe pagina oficială a clubului, antrenorii și colegii și-au exprimat regretul pentru moartea prietenului lor.

”Un elev cuminte din fire, iubit de profesori, de colegi, iubitor de viață, de sport, foarte respectuos, chiar săptămâna aceasta și-a vizitat fosta educatoare. Un eveniment foarte tragic, nu ne explicăm. Era iubitor de sporturi, a făcut pe rând karate, karting, dar acum făcea handbal de performanță și juca handbal în echipa școlii”, au scris aceștia pe Facebook.

ADVERTISEMENT

România va rămâne sub cod galben de vijelii și ninsori cel puțin până pe 10 februarie, din cauza unui ciclon polar. Termometrele vor înregistra în țara noastră chiar și minus 20 de grade Celsius în această perioadă, iar vântul poate să bată și cu 70 km/h.

ADVERTISEMENT