Sport

Cine e Diana Ciucă, ”Duckadam de Râmnicu Vâlcea”. La 18 ani a parat 5 lovituri de la 7 metri! Video

10.10.2018 | 09:01
Cine e Diana Ciucă, portărița de 18 ani poreclită deja „Duckadam de la Vâlcea”

CSM București a suferit o înfrângere surprinzătoare pe teren propriu, scor 19-22, în fața echipei care vine tare pe turnantă în Liga Florilor, SCM Râmnicu Vâlcea. Fără îndoială, cei doi portari Iulia Dumanska și Diana Ciucă au fost cei mai buni jucători ai oaspetelor, alături de golghetera Irina Glibko.

Iulia Dumanska este portărița naționalei României, cunoscută fanilor handbalului pentru faptul că în sezonul precedent a apărat buturile celor de la SCM Craiova în drumul spre titlul Cupei EHF. În această vară, ea a ajuns la SCM Râmnicu Vâlcea, formație care vrea să reia succesul defunctei Oltichim Râmnicu Vâlcea. Pe malul Oltului, Dumanska face pereche în poarta SCM-ului cu tânăra Diana Ciucă, portărița echipelor naționale de juniori și tineret.

Cine e Diana Ciucă, handbalistă inclusă în topul tinerelor speranțe de către EHF

Diana Ciucă a reușit o prestație remarcabilă împotriva celor de la CSM București, cu 5 mingi salvate de la 7 metri din șapte aruncări. Două dintre parade au fost chiar împotriva Cristinei Neagu!

Handbal Liga Florilor

Ciucă Diana Cristina – SCM Râmnicu Vâlcea!

Gepostet von TVR Sport am Dienstag, 9. Oktober 2018

După meci, Diana s-a arătat încântată de victoria în fața celor de la CSM București: „Am reușit să învingem una dintre cele mai puternice echipe din lume. Colegele deja îmi spun ‘Duckadam de la Vâlcea’”, a zis tânăra sportivă, pentru Pro TV.

Diana Ciucă este născută pe 1 iunie 2000 și a ajuns la 17 ani la SCM Râmnicu Vâlcea, după ce a crescut la HCM Craiova, pentru ca mai apoi să fie legitimată la Centrul de Excelență de la Râmnicu Vâlcea.

Ea a evoluat atât la Europeanul U17 din Slovacia în 2017, cât și la Mondialul U18, din Ungaria. Chiar dacă România a ratat semifinalele în ambele competiții, Diana Ciucă a reușit să se remarce pozitiv. Astfel, la competiția continentală U17 a fost numită în echipa turneului, în timp ce la Mondialul U18 a avut un procentaj de 44%, reușind să apere și nouă lovituri de la 7 metri. Astfel, Ciucă a fost votată al doilea portar al turneului și a fost pusă pe locul 9 într-un top 20 al celor mai promițătoare handbaliste din lume.

După victoria obținută în fața celor de la CSM București, SCM Râmnicu Vâlcea păstrează singure primul loc în Liga Florilor, cu 5 victorii în primele cinci runde.