Fotbal international

Cine e Dinamo Kiev, noua echipă a lui Mircea Lucescu! Are 15 trofee

23.07.2020 | 14:41
Cine e Dinamo Kiev noua echipa a lui Mircea Lucescu Are 15 trofee
ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu este noul antrenor al lui Dinamo Kiev, vicecampioana Ucrainei și în acest sezon, cu 59 de puncte, la mare distanță de rivalii de la Șahtior Donețk, care a avut 82 de puncte.

„Il Luce” a antrenat-o pe Șahtior Donețk timp de 12 sezoane, din 2004 până în 2016, unde a scris istorie, reușind să cucerească nu mai puțin de 8 titluri de campion, 6 Cupe ale Ucrainei și o Cupă UEFA.

ADVERTISEMENT

Venirea sa la cârma lui Dinamo Kiev reprezintă mutarea verii în Ucraina, mai ales prin prisma rivalității aprige cu Șahtior Donețk.

Cine e Dinamo Kiev, noua echipă a lui Mircea Lucescu

Dinamo Kiev a fost fondată pe 13 mai 1927 și este principala echipă de fotbal din capitala Ucrainei. De-a lungul timpului, Dinamo Kiev a reușit să cucerească 15 titluri de campioni, 12 Cupe ale Ucrainei, 8 Supercupe ale Ucrainei, dar și 13 titluri ale campionatului sovietic sau 9 Cupe Sovietice.

ADVERTISEMENT

Totodată, Dinamo Kiev are în palmares și o Cupă UEFA cucerită în sezonul 1975-1976 și două trofee ale Cupei Cupelor, în anii 1975 și 1986.

Dinamo Kiev a jucat și Supercupa Europei cu Steaua în 1987, la Monte Carlo, formația din Ghencea câștigând partida cu 1-0, unicul gol fiind înscris de Gică Hagi din lovitură liberă.

ADVERTISEMENT
  • 75.250.000 de euro este valoarea lotului lui Dinamo Kiev, conform transfermarkt.com

Jucătorii români trecuți pe la Dinamo Kiev

De-a lungul timpului, doi jucători români și-au făcut trecerea la Dinamo Kiev, aceștia fiind Tiberiu Ghioane și Florin Cernat.

Tibi Ghioane a vorbit despre posibilitatea ca Mircea Lucescu să o preia pe Dinamo Kiev și crede că are toate atuurile necesare pentru a readuce gloria de altădată a echipei.

ADVERTISEMENT

„Mircea Lucescu e văzut foarte, foarte bine în Ucraina. Ce-i drept, a și avut performanțe. Sunt curios unde va mai antrena, pentru că sunt sigur că va mai merge într-un loc. 

L-aș vedea la Dinamo Kiev. Ar fi extraordinar. Cum a fost la Dinamo și Rapid, Galatasaray și Besiktas, de ce să nu meargă și la Kiev după ce a fost la Șahtior? Sunt niște tineri extraordinari în lot acum”, a spus Ghioane pentru gsp.ro.

Ultima formație pregătită de Mircea Lucescu a fost naționala Turciei, iar ultima echipă de club a fost Zenit Sankt Petersburg, din Rusia.

  • 75 de ani împlinește Mircea Lucescu pe 29 iulie
ADVERTISEMENT